Musik och berättande längs Konstvägen Sju Älvar

Konstvägen Sju Älvar är en 35 mil lång konstutställning från Holmsund i öster till Borgafjäll i södra Lappland i väster. En resa längs Konstvägen Sju Älvar inbjuder inte enbart till att uppleva de 13 olika konstverken, det ger dig fantastiska naturupplevelser och många kulturhistoriska sevärdheter.

Konstvgen_sju_lvar-Hgring-BG_webb_600_300

Fem helger från augusti till september turnerar vi från fjäll till kust längs Konstvägen Sju Älvar. Vi börjar i Borgafjäll ett år efter invigningen av konstverk nr 13 och tar oss mot Umeå med en musik- och berättarföreställning där Greger Ottosson läser texter från författare från kommunerna varvat med musik som framförs av det skönsjungande husbandet Kraja som på varje plats förstärks med musiker som har lokal anknytning.

Fri entré till alla evenemnag!

Lördag 23.8 kl 14 Hotell Borgafjäll
Första föreställningen sker ett år efter det senaste tillskottet av konstverk. Speciellt uppmärksammas författarna Helmer Grundström och Inger Henriksson. Vi får också gästspel av internationellt renommerade musikern och skådespelaren Lisa Lövbrand  och gitarristen Andreas Öberg.

Lördag 30.8 kl 14 Västerbottens museum, Umeå, Dansbanan
I Umeå landar vi på Västerbottens museum och dansbanan. Speciell gäst här är Frida Selander som då och då framträder med Greger Ottoson på duo. Vi får bland annat höra läsning från Sune Jonssons Brobyggarna men även Stina Stoors och Pär Hansson.

Söndag 7.9 kl 14 Åsele Wärdshus
På Åsele Wärdshus tar krögaren Wolfgang Bay emot och saxofonisten Petri Kivimäki står för det lokala artisteriet.

Lördag 13.9 kl 14 Slöjdarnas hus, Vännäsby
Från Vännäs kommer den kritikerrosade poeten Pär Hansson, vi får höra läsning från hans kluriga och naturnära texter. Speciell gäst är Lisa Dacklin. Vi får också se bilder och höra om Vännäskonstnären C M Lindqvist berättat av Lisbeth Lindqvist Forsberg.

Lördag 20.9 kl 14 Bjurholm
Avslutningen sker i Bjurholm och där får vi besök av en träblåskvartett från NorrlandsOperan som ackompanjerar musik av Roger Johansson. Här lyfts texter från Sigvard Karlssons Utmark och Stina Stoors Utmark speciellt fram.

Projektet genomförs i samarbete med föreningen Konstvägen Sju Älvar och föreningar i Dorotea, Åsele, Bjurholm, Lycksele och Umeå kommuner.