Konstcampen – Vita Kuben på turné

granotjarn_600

En campingplats är som ett samhälle i miniatyr fast man lever lite tätare och kanske lite öppnare än i vanliga fall. Livet går sin vanliga lunk även här med sol, bad, läsning och grillkvällar. Vad händer om några konstnärer rullar in med sin pimpade husvagn och slår upp flera märkliga tält? De bjuder på filmvisning, utställningar eller kanske frågar om man vill vara med i en workshop.

Konstcampen låter kulturen ta nya oväntade arenor i anspråk, mitt under den ljusaste och varmaste sommartiden när folk är lediga och har tid att titta på eller medverka allt efter önskemål. Med älven som inspiration och flöde kan det inte bli fel.

Längre ner på sidan hittar du bilder från turnén.
Hitta fler bilder på Instagram, sök på #Konstcampen


Konstnärerna bakom Konstcampen

Sara_300_300

Sara Edström
Arbetar som konstnär i Luleå och uttrycker sig oftast i skulpturala, organiska och mänskliga former. I allt från monumentala ogrässkulpturer till miniatyrporträtt av kökets ärvda pinnstolar kommer lusten att forma de mjuka linjerna fram. Handens och kroppen fysiska arbete med materialen, den långsamma processen att slipa och gjuta och känna ytans form och struktur.

Sara har erhållet flera gestaltningsuppdrag, fått ta emot flera stipendier och priser samt finns representerad på Luleå kommun och Statens konstråd.

Här kan du läsa mer om Sara!

Present_600
Två av Sara Edströms skulpturer, Bladverk och Present.

 

Anja_300_300

Anja Persson
– Jag arbetar mestadels med tredimensionell konst, objekt. Det är ett samspel mellan material, form och idé. Materialvalen är intimt kopplade till verken. Det är intressant med den ”kulturella” laddning ett material bär med sig. Det har också betydelse hur materialen känns under fingrarna, om de är varma, kalla, sträva. De berör våra sinnen, inte bara visuellt och taktilt, utan också erfarenhetsmässigt, vad vi associerar de till. Verken landar aldrig särskilt långt bort från mig själv och jag har på senare tid slutat sträva efter den distansen då jag känner tilltro till att det som berör mig oftast också når betraktaren. Jag intresserar mig för kommunikationen som sker mellan mig och åskådaren, åskådaren och verket.

Som konstnär får man möjlighet att lyfta någonting, rikta blickar och tankar. Det kan vara en lek eller en fråga i största allvar.

Här kan du läsa mer om Anja!

vill-vara-skog_600
Två av Anja Perssons tredimensionella konstverk, Vill vara skog och Organismer.


Några bilder från dagarna på turné:

Konstcampen_2
I ett gråmulet Vilhelmina dag ett.

Konstcampen_1 Konstcampen_3

Konstcampen_4
Två av besäkarna lekte prinsessor i konstvagnen.

Konstcampen_5
Även fyrfota besökare på Konstcampen!

Konstcampen_6
Vagnsbesökare med nya kepsar i Åsele.

Konstcampen_7
Genom husvagnsfönstret. Två av besökarna i slutet av turnén, Dorotea 23 juli.

Foto: Helena Wikström

Hitta fler bilder på Instagram, sök på #Konstcampen