Välkommen till NorrlandsOperan Restaurang & Bar!

På Restaurang NorrlandsOperan strävar vi efter att, så långt det är möjligt, laga all mat från grunden med säsongens färska råvaror som huvudsakliga ingredienser. Varje månad hittar du nya rätter på menyn!
Kvällsmenyn hittar du 
här.

 

Operameny i december & januari – 2 rätter 250 kr.

Grillad Ibericokarré med ugnsrostad paprika & lök, märgsky samt pommes frites med manchegoost & örter
Chokladbrownie med valnötter samt vanilj- och vitchokladcrème

Menyn gäller onsdagar, torsdagar och lördagar 3.12–20.12 & 15.1–30.1.
Ordinarie pris: 298 kr. Dryck tillkommer.

 

NYHET! – Äntligen Fredag!

Varje fredag kan du välja någon av dessa rätter för 150 kr:

Hamburgare på 100% Black Angus, tomat, sallad, picklad rödlök, dressing, cheddarost.
Serveras med pommes frites och chilihollandaise.
Caesarsallad, tomat, rödlök, romansallad, krutonger.
Välj mellan varmrökt lax eller kyckling & bacon.
Grillad flankstek med pommes frites, tomatsallad och varmslagen Bearnaise.

Vegetariskt alternativ finns så klart.

 

Elias ger maten en twist

Vi har pratat med köksmästaren, Elias Johansson som berättar lite om den nya kvällsmenyn på NorrlandsOperan Restaurang & Bar:

Kocken_Elias

Elias Johansson har arbetat som köksmästare på NorrlandsOperans Restaurang & Bar sedan årsskiftet. Under våren är det han och övrig personal som tagit fram den nya kvällsmenyn som för första gången serveras som à la carte. 

 – Äntligen får vi vara mera kreativa och verkligen visa vad vi kan, säger Elias exalterat. Bufféerna var mer av en löpande band-princip, nu blir varje order unik och vi har möjlighet att arbeta med råvaror som vi tidigare inte har kunnat använda, det känns fantastiskt roligt.

Restaurangens nya koncept har premiär 28 augusti och är första steget till att etablera sig som Umeås främsta kvällsrestaurang. De tidigare kvällsbufféerna ersätts med en meny som både bjuder in till finare serveringar och till större utmaningar för personalen. 

– Vi vill att vår mat ska vara ärlig, innehålla mycket smak och vara tillagad på de bästa råvarorna säger Elias och tillägger att han även vill att det ska hända någonting i munnen, maten ska vara intressant och den ska innehålla en twist!   

NorrlandsOperans Restaurang och Bar arbetar i största möjliga mån med lokala producenter och närproducerade råvaror. I den nya meny finns lokala inslag som vindelrökt sidfläsk, smakfull ost från Svedjan i Skellefteåtrakten, sikrom och renkött. Menyn är helt klart norrländskt inspirerad men innehåller även europeiska influenser. Bröd och grönsaker har till exempel fått en större plats i menyn och ersätter i vissa rätter den mer typiska svenska potatisen.

– Vi vill att våra gästerna ska känna igen vad de äter men också upptäcka någonting nytt och intressant. Det ska vara en upplevelse i sig att äta och det ska vara så gott så att man inte vill sluta, säger Elias och ser fram emot höstens smarriga desserter och omsorgsfullt tillagade varmrätter. 


Kocken_Elias_2

Elias Johansson

Ålder: 34 år
Familj: Mamma, pappa & systrar och den franska bulldogen Chilla
Tidigare arbetsplatser: Köksbaren, Angelini/Pipes & Scandic Plaza
Arbetat som kock: 16 år
Favoritmat: Fisk
Äter helst hemma: Spagetti a la Lady & Lufsen, har även tatuerat in måltiden på benet!
Konstigaste Elias ätit: Säl (konstig konsistent, mörkt kött som liknar lever men som smakar som fisk.)