Vernissage i Vita kuben – se "uppskjutningen" av Kristian Körners hemmasnickrade satellit

En hemmasnickrad satellit gjord för att sändas ut i en inre rymd. Så bekriver konstnären Kristian Körner skulpturen som han skapat av blandade material och minnen. Vernissaget sker i Vita kuben den 25 februari.

The end to the belief that I am, or can be, the origin of understanding, the origin of belief, the origin of expression or even the origin of myself... Så lyder den fullständiga titeln på verket som Malmökonstnären Kristian Körner ställer ut i Vita kuben.

– Det är en struktur, kanske en strategi för att försöka förstå tiden och tillblivelsen. Verket är biografiskt för mig och förhoppningsvis för andra också, säger han.

Till utseendet påminner det mycket om en hemmagjord satellit. Medan bilder slumpvis projiceras i dess ”mottagare” hörs en poetisk berättarröst genom högtalarna. Enligt konstnären själv är satelliten tänkt att sändas ut i en inre rymd.

Kristian Körner är utbildad på Glasgow School of Art. I sitt konstnärskap iklär han sig rollen som amatör. Istället för att förlita sig på industriella tekniker och professionell kunskap, skapar han sin konst med hjälp av sin egen envishet, fantasi och material som råkar finnas till hands.

– Den anarkistiska estetiken kommer ur behovet att på egen hand finna lösningar på tekniska problem, säger han.

Resultatet blir allt som oftast poetiskt, existentialistiskt och humoristiskt. The end to the belief that I am… är inget undantag.

KRISTIAN KÖRNER
TID: TOR 25.2 KL 19.00 - Vernissage!
PLATS: VITA KUBEN
UTSTÄLLLNINGSPERIOD: 25.2–28.3

Läs mer
www.kristiankoerner.com

Pressbilder
Högupplösta bilder för nedladdning hittar du på vår hemsida, under Press

Intervjuer
Vill du intervjua Kristian Körner? Kontakta oss på marknadsavdelningen för hjälp.

Kontakt
Helene Säfström, marknadsavdelningen
090-15 43 05, 070-343 36 66
helene.safstrom@norrlandsoperan.se