Urpremiär för Mats Larsson Gothes dubbelkonsert, Sisyphus' Dreams!

Ett melodiskt verk om den jagade nutidsmänniskans drömmar. Så kan Mats Larsson Gothes nya Konsert för violin, cello och orkester, Sisyphus’ Dreams beskrivas. Nu på torsdag uruppförs verket av NorrlandsOperans Symfoniorkester, under ledning av dirigenten Mei-Ann Chen. Solister är de fantastiska muikerna Cecilia Zilliacus och Torleif Thedéen.

Mats Larsson Gothe, som sedan 2006 är hustonsättare på NorrlandsOperan, fick sitt stora genombrott i och med urpremiären av operan Poet and Prophetess 2008. Förra året följde han upp succén med en nyskriven konsert, Symfoni nr 2, även det ett beställningsverk för NorrlandsOperans Symfoniorkester. Nu är det dags igen.

På torsdag, 31 mars, har vi äran att uruppföra Konsert för violin, cello & orkester, Sisyphus’ Dreams, ett verk med drömsk, vacker musik, med långa melodiska linjer där solisterna verkligen får chansen att breda ut sig och visa sin klang och uttrycksförmåga.

Konserten spelas in av Sveriges Radio, P2.

Läs mer i konsertprogrammet som finns att ladda ner här till höger.

Dirigent: Mei-Ann Chen
Solister: Cecilia Zilliacus, violin, Torleif Thedéen, cello
NorrlandsOperans Symfoniorkester

Program
Verdi: Nabucco – uvertyr
Mats Larsson-Gothe: Konsert för violin, cello och orkester (Sisyphus’ Dreams) – uruppförande, beställningsverk för NorrlandsOperans Symfoniorkester
Mendelssohn: Symfoni nr 4