Två harpspelare från olika folkmusiktraditioner möts på NorrlandsOperan

Den 24 oktober kommer två av norra Europas främsta harpister till Umeå – Olov Johansson på nyckelharpa och Catriona McKay på skotsk harpa. Förutom att spela en konsert kommer de att hålla en workshop för lokala folkmusiker.

Svenska Olov Johansson och skotska Catriona McKay är är båda framstående harpspelare och bekanta från sina respektive grupper Väsen och Fiddlers Bid. I april 2009 kom deras första gemensamma och kritikerrosade skiva Foogy och på se­nare år har de bland annat spelat på den internationella harpfestivalen i Edinburgh, Ransäterstämman och Musik vid Siljan.


När de nu kommer till NorrlandsOperan blir det en heldag i folkmusikens tecken. Innan konserten, kl 13–16, kommer duon att hålla en workshop för intresserade folkmusiker. Direkt efter konserten fortsätter kvällen med traditionell dans till spel av musikanter ur Umeå Folkmusikförening, Umeå Spelmanslag, UFO med flera.

Nyckelharpa Olov Johansson / Skotsk harpa Catriona McKay / I samarbete med Umeå Folkmusikförening och studieförbundet Bilda.


Sagt om Johansson & McKay:

The nyckelharpa and harp combination is fresh, charming and dynamic.
Rock’n’Reel - Roots, Rock, Blues and Beyond

Det låter så vansinnigt bra att det enda man tänker på är att de inte får sluta riktigt än.
Smålandsposten


Johansson & McKay

Tid Sön 24.10 kl 18.00
Plats Black Box

Lyssna
På Myspace

Pressbild
Klicka här.

Intervjuer
Vill du intervjua de medverkande eller recensera konserten? Kontakta marknadsavdelningen så hjälper vi till!

Kontakt
Hanna Kangassalo, marknadsavdelningen
090-15 43 85, 070-619 69 89
hanna.kangassalo@norrlandsoperan.se