NorrlandsOperans Symfoniorkester hyllar världens bästa spelmusik i Score!

Musik från The Legend of Zelda, Commodore64, Super Mario Galaxy och flera andra spel står påprogrammet när NorrlandsOperans Symfoniorkester än en gång stämmerupp i en teve- och datorspelskonsert! Dirigerar gör CharlesHazlewood och konferencier är Orvar Säfström.

Score är en hyllning till spelmusiken, helt i sin egenrätt. Musikälskare kan luta sig tillbaka och njuta, spelentusiasterkan svepas med i ljuva spelminnen.

 - Förra gången vi gjorde detta grät vuxna män öppet i vårtCommodore-medley, helt utan ljusshow eller flimrandebildspel. Se till att ta med er näsduk den här gången! hälsar OrvarSäfström till publiken.

Förra gången var allså Settings 2009, en oförglömligkonsert som lockade en delvis ny publik till NorrlandsOperanskonsertsal. Det var en stor upplevelse många besökare, men ocksåför musikerna på scenen.

 -"Det här är första gången i hela mitt yrkesliv som jag käntmig som en rockstjärna" berättade en rörd violinist för mig efterden sista konsertens dundrande applåder, extranummer och sju, åttainrop, minns Orvar Säfström.

I slutet av april är det alltså dags igen, två konserter som medsannolikhet kommer att bli utsålda inom kort.

Här är några spel vars soundtrack spelas under konserten: TheLegend of Zelda, Classic Nintendo (Super Metroid, StarFox, Super Mario Bros), Shadow of the Colossus,Commodore 64, Super Mario Galaxy, Uncharted 2 ochBioshock 2.Publiken är välkommen att stanna kvar i baren efter konserterna.Under lördagkvällen kommer lokala spel- och nöjesprofiler att varaDJ:s där. En är i dagsläget bekräftad, spelskribenten MichaelGill!

Dirigent: Charles Hazlewood
Presentatör: Orvar Säfström
NorrlandsOperans Symfoniorkester

NorrlandsOperan är ett scenkonsthus i Umeå som rymmer egensymfoniorkester, opera, dans, musik och konst samt egna verkstäderoch ateljéer. I verksamheten ingår också festivalerna MADE och UmeåJazzfestival samt turnéer och samarbeten på olika håll i regionen,nationellt och internationellt. www.norrlandsoperan.se