Mozarts Kröningsmässa på miniturné i Västerbotten

Mozarts innerliga Kröningsmässa och Arvo Pärts förtröstansfulla Da Pacem Domine, framförda av  en storkör, symfoniorkester och operasolister. Det är vad publik i Umeå, Lycksele och Stensele kan avnjuta inom kort. Första konserten sker på NorrlandsOperan nu på söndag, den 8 november.

– Publiken kan vänta sig en väldig trygghet. Det här är musik man verkligen kan luta sig tillbaka och njuta av! säger Marco Feklistoff, chef för NorrlandsOperans Symfoniorkester.

Men det är inte bara musiken i sig som skänker trygghet. Sammanförandet av de två körerna, Lycksele Kammarkör och NorrlandsOperans kör, ger rikligt med vokal kraft till de båda verken. Till detta tillkommer de unga och lovande operasolisterna från Operahögskolan i Stockholm och givetvis också NorrlandsOperans skickliga symfoniorkester. Dirigent är Mark Tatlow, professor vid Operahögskolan och en stor kännare av 1700-talsmusik.

För Marco Feklistoff och symfoniorkestern är samarbetet med körerna och Operahögskolan något som gör projektet extra spännande.

–Det är ju inte som det brukar, att vi får hit en dirigent och en solist, så jag är spänd av förväntan. Att vi dessutom åker ut på den här miniturnén gör det extra roligt. Det är verkligen ett länssamarbete och därför känns det som ett  väldigt angeläget projekt, säger han.

Dirigent Mark Tatlow / Sångare Vivianne Holmberg sopran, Katsiayrana Zhylevich alt, Joel Annmo tenor, Anton Ljungqvist bas / Lycksele Kammarkör, NorrlandsOperans kör, NorrlandsOperans Symfoniorkester

KRÖNINGSMÄSSAN
TID SÖN 8.11 KL 16.00
PLATS NORRLANDSOPERAN

TID: LÖR 14.11 KL 15.00
PLATS: STENSELE KYRKA

TID: SÖN 15.11 KL 18.00
PLATS: LYCKSELE KYRKAIntervjuer & recensioner
Vill du tala med nÅgon av de medverkande, eller recensera konserten?
Kontakta marknadsavdelningen.

Kontakt
Helene Säfström, marknadsavdelningen
090-15 43 05, 070-343 36 66
helene.safstrom@norrlandsoperan.se

Marco Feklistoff, orkesterchef
090-15 43 43, 070-542 91 83
marco.feklistoff@norrlandsoperan.se