Mattias Fransson och Kristiina Viiala kommer tillbaka med Kunskapsluckan

Glada nyheter till alla som missade de utsålda föreställningarna av Kunskapsluckan i höstas: I december kommer Mattias Fransson och Kristiina Viiala tillbaka och spelar den två gånger till!

Kunskapsluckan är en anatomisk rundvandring om storhetsvansinne, inställda gratulationer och fel förhållningssätt. Den hyllade dansteaterföreställningen fyllde salongerna när den premiärspelades på NorrlandsOperan den 3 och 4 september och därefter på Dansens Hus i Stockholm.

– Många har hört av sig till oss eftersom de inte hann se Kunskapsluckan i höstas. Vi är jätteglada att kunna presentera föreställningen åter igen. Det är verkligen en upplevelse med både humor och finess, säger Annelie Gardell, danschef på NorrlandsOperan.

Kunskapsluckan har skapats av skådespelaren Mattias Fransson från Klungan och dansaren Kristiina Viiala. Båda är snart aktuella med nya föreställningar. Klungan arbetar med en föreställning tillsammans med koreografen Birgitta Egerbladh som har premiär i Umeå i februari och Kristiina Viiala repeterar This is not a love story med Gunilla Heilborn som kommer att visas på MADE nästa år.

Idé, text, regi, musik, scenografi, koreografi & framförande Mattias Fransson & Kristiina Viiala / Ljusdesign Jonas Nimrodsson / Med stöd från Statens kulturråd / Skapad i residens på NorrlandsOperan och Dansens Hus

KUNSKAPSLUCKAN
TID ONS 8.12 & TOR 9.12 KL 21.00
PLATS BLACK BOX

Pressbilder
Högupplösta bilder för nedladdning hittar du här.

Intervjuer
Vill du prata med de medverkande eller recensera föreställningen? Kontakta marknadsavdelningen så hjälper vi till.

Kontakt
Hanna Kangassalo, marknadsavdelningen
090-15 43 85, 070-619 69 89
hanna.kangassalo@norrlandsoperan.se