Lars Jansson Trio, Weberkvartetten och Nordiska Blåsarkvintetten gästar länet

Bakom namnet Worship of self finns en spännandekombination musiker som tillsammans bjuder på crossovermusik igräns-landet mellan jazz och klassiskt. Lars Jansson Trio,Weberkvar-tetten och Nordiska Blåsarkvintetten gästar Umeå den 24november och Lycksele den 25 november.

 

Den musik som framförs under turnén är skriven och arrangerad avLars Jansson, en av landets främsta jazzmusiker, verksam både somkompositör, arrangör, pianist och pedagog.

 

-Att kombinera jazz och det klassiska uttrycket är lockande. Medmin egen pianotrio i botten och med stråkkvartett och blåskvintetti tillägg finns en fantastisk musikalisk palett. Från enklaromantiska melodier, groove-baserade rytmiska stycken till merabstrakta tolvtonsserier, säger Lars Jansson.

 

Weberkvartetten är flitiga ambassadörer för nutida musik och harbeställt verk av ett flertal svenska tonsättare t. ex. FredrikHögberg och Sven-David Sandström. Kvartetten bildades 1997 och ären av Sveriges mest konserterande stråkkvartetter. De turnerarregelbundet i Sverige och utomlands och spelar in för radio ochtv.

 

Nordiska Blåsarkvintetten har under åren spelat för ettoräkneligt antal människor i Sverige och utomlands, men det ärframförallt i Västernorrlands län som man har verkat. Förutom attspela den traditionella blåskvintettmusiken har man ofta samarbetatmed olika typer av musiker/genrer, bl. a. gitarristen MatsBergström, jazztrion Trio X, paret Dominique för att nämnanågra.

 

Turné i länet
24 nov kl 20.00, Jazz i Studion, Folkets Hus i Umeå

(Arrangör: Föreningen Jazz)

 

25 nov kl 19.00, St Mikaelsgården i Lycksele

(Arrangör: Lycksele Musik & teaterförening)

 

Lars Jansson Trio Lars Jansson, piano /ThomasFonnesbaek Rasmussen, kontrabas/ Paul Svanberg, trummor

 

Weberkvartetten Ronnie Weber, violin I/HeddaHeiskanen, violin II/Patrik Eriksson, viola/Stefan Moberg,cello

 

Nordiska Blåsarkvintetten Maria GarlövThorsell, flöjt/Eva Lauenstein, oboe/ Inge Magnusson,klarinett/Maria Granberg, valthorn/Sixten Lindström, fagott

 

Worship of self är en samproduktion mellanScenkonstbolaget Musik i Västernorrland och Musik Gävleborg.