Klubbkonsert på operan: Sjostakovitjs nia kombineras med häng i baren!

Konstmusik avnjuts bäst under avslappnade former. Det är utgångspunkten när NorrlandsOperans Symfoniorkester för första gången bjuder in alla nyfikna till en skön konsert med efterföljande häng i baren den 16 oktober. Förhoppningen är att nå nya lyssnare, men inbitna konsertbesökare är förstås lika välkomna.

– Personligen ser jag väldigt mycket fram emot Klubbkonserten eftersom vi faktiskt kommer att kunna prata direkt med vår publik! säger en entusiastisk Rumon Gamba.

Han är den brittiske dirigenten som nyligen inledde sitt uppdrag som chefdirigent för NorrlandsOperans Symfoniorkester.

– Ett av mina viktigaste mål med uppdraget här på NorrlandsOperan är att få nya lyssnare att känna sig välkomna till våra konserter. Sjostakovitjs nia tror jag kan vara en riktigt bra start, säger han.

Innan konserten börjar passar Rumon Gamba på att berätta om verket och efteråt kommer han tillsammans med musikerna att mingla med publiken. DJ i baren är Kristofer Persson som tidgare drev klubben Umeå Beat Collective och numera är engagerad i klubben Krasch. Kristofer kommer att spela såväl konstmusik som mer traditionell klubbmusik.

Sjostakovitj nia uruppfördes 1945. Det är en vacker symfoni, kort i formatet och men en lätthet i tonspråket. Trots det har den flera lager under den fina ytan, något som gör den till en av Rumon Gambas personliga favoriter.

– Jag har haft privilegiet att dirigera alla Sjostakovitjs symfonier och den nionde symfonin är kanske den mest gåtfulla och magiska av dem allihop, säger han.

Chefdirigent Rumon Gamba / NorrlandsOperans Symfoniorkester

KLUBBKONSERT
TID FRE 16.10 KL 21.00
PLATS KONSERTSALEN
EFTERHÄNG I BAREN

Pressbilder
Högupplösta bilder för nedladdning hittar du på vår hemsida, www.norrlandsoperan.se under Press .

Intervjuer
Om du vill du intervjua någon av de medverkande, kontakta marknadsavdelningen för hjälp.

Kontakt
Helene Säfström, marknadsavdelningen
090-15 43 05, 070-343 36 66
helene.safstrom@norrlandsoperan.se