Klassisk musik viktig del i Guido van der Werves filmer

Torsdag den 3 mars öppnar Guido van der Werve sin utställning i Vita kuben. Den klassiska musik som ackompanjerar filmen Nummer Vier är en viktig utgångspunkt i hans arbete.
 
Guido van der Werve är född 1977 i Nederländerna och utbildade sig tidigt till klassisk pianist. Han studerade bland annat vid konservatoriet i Rotterdam innan han bytte bana och sökte sig till en konstnärlig utbildning vid Gerrit Rietveld Academie.

Under konststudierna beslutade han att ta steget från måleri till performance. Men eftersom han kände ett motstånd till att uppträda live såg han istället till att dokumentera sina performance som filmer. Under det arbetet insåg han, utöver intresset för narration och idéer om performance och framträdande, möjligheten att utveckla filmens språk i sina verk.

Musik, text och olika atmosfäriska scener är återkommande element i hans verkserie som alla har nummer som sin titel. I Vita Kuben får vi se filmen Nummer Vier (Fyra).

Läs mer: www.roofvogel.org

GUIDO VAN DER WERVE
TORS 3.3 KL 19.00 - VERNISSAGE
PERIOD 3.3–2.4

PRESSBILDER
Högupplösta bilder för nedladdning hittar du på vår hemsida, www.norrlandsoperan.se under Press

INTERVJUER
Kontakta: Helene Säfström, marknadsavdelningen, 090-15 43 05, 070-343 36 66, helene.safstrom@norrlandsoperan.seKommande utställningar i vår:
7.4–7.5 Kajsa Dahlberg och Gritt Uldall-Jessen
11.5–10.6 Sung Hwan Kim / ingår i MADE-festivalen
(med reservation för ändringar)
 
Gästcurator: Mats Stjernstedt