Gamla instrument - tidlös musik

Skellefteå och Umeå gästas i helgen av duon EN.D.E,flöjtisten Katarina Widell och lutenisten PatrikKarlsson, som bjuder på nya spännande uttryck medsina renässansintrument.


EN.D.E består av två unga begåvade musiker; flöjtisten KatarinaWidell och lutenisten Patrik Karlsson. TIllsammas bildar de enmångfacetterad ensemble vars repertoar sträcker sig frånmedeltidsmusik fram till musik från vår tid. En kritikerrosad duosom med stor skicklighet och djärvhet har förmågan att överraskamed sin musik och sina renässansinstrument.


Gruppen har tidigare framträtt i så skiftande sammanhang somStockholm Early Music Festival, Geiger Festival, Göteborg ArtSounds Festival of Contemporary och Electronic Music i Göteborg,Electronic Music Festival i Norberg och Örebro Contemporary ChamberMusic Festival.


De har även uppmärksammats av tonsättare världen över som skrivitmusik direkt för gruppen. Vidare turnerat bl a i USA, samarbetatmed den italienske kompositören Maurizio Pisati och producerat enbarnföreställning där barnen komponerar egen musik med hjälp avGuitar Hero-instrument!


Flöjt: Katarina Widell

Luta: Patrik Karlsson


NorrlandsOperan grundades 1974 och var då en regionaloperaensemble. Idag är NorrlandsOperan ett scenkonsthusmed symfoniorkester, opera, dans, musik,  konst samtverkstäder och ateljéer. I verksamheten ingår ocksåscenkonstfestivalen MADE och Umeå Jazzfestival. Vårtuppdrag är att producera, främja och utveckla konstnärligverksamhet. Läs mer på www.norrlandsoperan.se.