Carmen Olsson utmanar tid och rum i Clouddust

Koreografen och dansaren Carmen Olsson har utifrån den japanska konstformen buto skapat sig en helt egen stil. Hennes nya föreställning Clouddust inleder vårens danssäsong på NorrlandsOperan.

Carmen Olsson har studerat scenkonst i Japan och har dessutom en examen i landskapsarkitektur. Med sitt nordiska och spanska arv i botten har hon utvecklat en personlig stil av buto, nämligen mibudo som karakteriseras av precision och stark närvaro i varje rörelse. ”Mibudo är ett spår av skrikande för frigörelse ur tidens makt, ett graverande i granit av människans djupa börda”, skriver hon själv på sin webbplats.

Carmen Olssons passionerade intresse för bildkonst och arkitektur har lett till flera intressanta samarbeten med konstnärer ur olika discipliner. En återkommande samarbetspartner är skulptören Henjasaj N Koda som står för scenografi och kostym i Clouddust. Föreställningen har nyskriven musik av kompositören och pianisten Harald Svensson och i teamet ingår även den erfarne ljusdesignern Björn Nilsson.

Dans och koreografi: Carmen Olsson / Scenografi & kostym: Henjasaj N Koda / Musik: Harald Svensson / Ljus: Björn Nilsson / Med stöd från Statens kulturråd, Danskontoret, Västra Götalandsregionen & NorrlandsOperan / Skapad i residens på Pusterviksteatern


Clouddust

Tid ons 2.2 kl 19.00
Plats Black Box
Introduktion kl 18.30 i Baren

Läs mer
www.carmenolsson.com

Pressbild
En högupplöst bild för nedladdning hittar du här.

Intervju & recension
Vill du recensera föreställningen eller intervjua Camen Olsson? Kontakta marknadsavdelningen så hjälper vi till.

Kontakt
Hanna Kangassalo, marknadsavdelningen
090-15 43 85, 070-619 89 69
hanna.kangassalo@norrlandsoperan.se