Trio Marandis – En sammanflätning av kulturella arv

trioMarandis_webb

Trio Marandis består av ton, rytm och röst. Känsla, kultur och kreativitet. En sammansättning musiker som delar drivkraften att skapa kompromisslös musik.

Med tre olika bakgrunder från Sveriges nordligaste län sammanflätar trion sina kulturella arv. Från Karesuandoområdets tidlösa vidder till Tornedalens magiska arv och Pite älvdals djupa skogar så bildas ett nytt och färgstarkt uttryck. Ett uttryck baserat på spelglädje, berättarglöd och liv.

Simon Issát Marainen – Jojk/röst
Axel Olle Sigurd Andersson – Slagverk mm
Fredrik Isaksson - Dragspel/durspel

Trio Marandis kan göra varierande program för alla åldrar. Från skolkonsert i aula för upp till 130 elever till intima och akustiska klassrumsbesök. Även workshop i jojk/låtskapande kan göras efter överenskommelse.

För frågor och bokning kontakta: markus.falck@norrlandsoperan.se

Period: v 45
Målgrupp: 6-15 år samt offentlig
Spellängd: Efter överenskommelse
Publik: Max 130 barn
Lokal: Anpassad efter program och publikstorlek. Vid konsert för publik över 60 st krävs 3-fas el 16A
Bygg-/rivtid: 1-2 h beroende på om PA används
Pris: Skolföreställning  6000 kr, workshop 4000 kr, offentlig familjeföreställning, musikcafé eller kvällskonsert A-pris 8000 kr / B-pris 6400 kr


Läs mer om Trio Marandis

simon-webb
Simon Issát Marinen kommer från Nedre Soppero i nordligaste Norrbotten. Han är samisk kulturarbetare verksam både som jojkare, poet, författare och skådespelare. Som jojkare är han mest känd från gruppen Ára som rosades för sin CD-debut 2010 och nominerades till Årets nykomling vid Folk- och Världsmusikgalan i Göteborg i 2011.

Isaksson
Fredrik Isaksson är riksspelman och renskötare från Pajala kommun. Han spelar både 2-radigt och 5-radigt dragspel och är en av medlemmarna i Tornedalsgruppen Raj Raj Band. Förutom att hantera bälgar kan Fredrik även leverera såväl visor som visdomar på meänkieli.

axel_webb
Axel Andersson från Arvidsjaur är slagverkare och multimusiker i en mängd grupper och konstellationer som t ex Glesbygd'n, Väärt och Ára. Han är också verksam som skivproducent och samarbetar bl a med samiska artister som Sofia Jannok och Krister Stoor.