NorrlandsOperan söker stämledare Oboe

NorrlandsOperan grundades 1974 och var då en regional operaensemble. Idag är NorrlandsOperan ett scenkonsthus med symfoniorkester, opera, dans, musik, konst samt verkstäder och ateljéer. Vårt uppdrag är att producera, främja och utveckla scenisk konstnärlig verksamhet.

Som medlem i NorrlandsOperans Symfoniorkester arbetar du i en kreativ miljö där orkesterns cirka 50 musiker spelar en viktig roll i NorrlandsOperans konstnärliga utveckling. Förutom att du blir delaktig i 50 konserter och 2 operor per år, får du också möjlighet att ingå i olika kammarmusikprojekt. Sedan sommaren 2009 är Rumon Gamba orkesterns chefdirigent.

Anställningsform: Heltid tillsvidare med provår fr. o m 2015-01-01 eller enligt överenskommelse.

Provspelningen äger rum 13 september 2014 på NorrlandsOperan, Umeå.

Obligatoriskt
W.A. Mozart: Oboekonsert, satserna 1 och 2 utan kadenser.
R Strauss: Oboekonsert, satserna 1och 2 (med kadens i andra satsen).
Orkesterutdrag. Orkesterutdrag kan laddas ned här.

Ytterligare upplysningar om tjänsten lämnas av orkesterchef Gunilla Hägglund Sjöström, se mejladress nedan.

Fackliga frågor besvaras av Malin Silbo Ohlsson, malin.silbo.ohlsson@norrlandsoperan.se

Ansökan med en kortfattad meritförteckning skall vara oss tillhanda senast den 11 augusti 2014 och den skickas till: gunilla.hagglund.sjostrom@norrlandsoperan.se

Om Umeå
Umeå är en framgångsrik stad som har vuxit mer än de flesta andra svenska städer under 2000-talet. Medelåldern ligger på 38 år och invånarantalet är i dagsläget närmare 112 000 personer. Spjutspetsföretag inom bioteknik, medicin, informationsteknik, miljö och energi har valt att förlägga sin verksamhet till regionen. Umeå Universitet är ett av Sveriges främsta och har ett brett utbud av kurser på hel- och deltid. Umeå är utsedd till Europas Kulturhuvudstad 2014 och har också erövrat titlarna Sveriges bästa studentstad 2006 och Årets Ungdomskommun 2008. För den friluftsintresserade finns stora möjligheter till ett aktivt liv med närhet till den norrländska naturen.

www.visitumea.se