NorrlandsOperan söker scenmästare

Vi söker en scenmästare till scenavdelningen. Som scenmästare arbetar du med våra egna produktioner inom samtliga verksamhetsgrenar samt tar emot gästspel från hela världen.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av att iordningställa våra scener för repetition och föreställning enligt de överenskommelser i produktionsarbetet som görs via samråd med producent och dina medarbetare samt det konstnärliga laget. Som scenmästare är du en viktig person i produktionsprocessen där alla scentekniska lösningar ska passera dig där du senare ansvarar för det praktiska genomförandet. Du planerar, leder och fördelar arbetet i de tilldelade produktionerna och gästspelen på avdelningen samt ansvarar för respektive budget. Under scenteknik ligger även ljudteknik, därför ser vi gärna att du har erfarenhet från arbete med detta.

Vi söker dig som har dokumenterad utbildning och/eller erfarenhet av scenteknik med arbetsledande uppgifter. Du har grundläggande datakunskaper och behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Du är en ansvarstagande, öppen, prestigelös och stresstålig person som är intresserad av att jobba med produktion i olika konstformer. Arbetet innebär mycket sociala kontakter varför det är av stor vikt att du trivs i mötet med människor.

NorrlandsOperan vill ta tillvara de kvaliteter som jämn könsfördelning samt etnisk- och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Mer information om tjänsterna lämnas av
Erik Klingberg, föreståndare scenavdelningen 090-15 43 50, 070-343 22 61 Håkan Brohlin, teknisk chef 090-15 43 25, 070-322 04 15

Arbetstid/Varaktighet:
Tillsvidare. Tillträde hösten2014. Heltid på dag-, kvällstid och helger. Provanställning 6 månader tillämpas.
Fast lön. Enligt överenskommelse.
B-körkort fordras.
Facklig företrädare: TF lokalavd, Stefan Sandgren

Ansökan via e-post senast den 5 september till: hakan.brohlin@norrlandsoperan.se