Belysningsmästare sökes!

NorrlandsOperans belysningsavdelning söker nya medarbetare.

Vi söker två belysningsmästare till belysningsavdelningen. Du kommer att ansvara för och företräda avdelningen i olika arbetslag som arbetar med våra egna produktioner inom samtliga verksamhetsgrenar samt tar emot gätspel från hela världen.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av att iordningställa våra scener för repetition och föreställning enligt de överenskommelser i produktionsarbetet som görs i samråd med producent och dina medarbetare samt det konstnärliga laget. Som belysningsmästare är du en viktig person i produktionsprocessen där alla belysningstekniska lösningar ska passera dig där du senare ansvarar för det praktiska genomförandet. Du planerar, leder och fördelar arbetet i de tilldelade produktionerna och gästspelen på avdelningen samt ansvarar för respektive budget. Under belysningsavdelningen ligger även videoteknik, därför ser vi gärna att du har erfarenhet från arbete med detta.

Vi söker dig som har dokumenterad utbildning och/eller erfarenhet av ljusteknik med arbetsledande uppgifter samt ljusbordsprogrammering och föreställningspassning. Du har grundläggande datakunskaper och behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Meriterande är god kunskap i ETC Congo cobalt.

Du är en ansvarstagande, öppen, prestigelös och stresståig person som är intresserad av att jobba med produktion i olika konstformer. Arbetet innebär mycket sociala kontakter varför det är av stor vikt att du trivs i mötet med människor.

NorrlandsOperan vill ta tillvara de kvaliteter som jämn könsfördelning samt etnisk- och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Mer information om tjänsten lämnas av Jonas Kristoffersson, föreståndare belysningsavdelningen, 090-15 43 20.

Arbetstid/Varaktighet
Tillsvidare. Tillträde våren 2015.
Heltid på dag- , kvällstid och helger.
Provanställning 6 månader tillämpas.
Fast lön. Enligt överenskommelse.
B-körkort fordras.

Facklig företrädare:
Stefan Sandgren, TF lokalavd, 090-15 43 00

Ansökan skickas senast den 1 december till:
hakan.brohlin@norrlandsoperan.se
, märkt Belysningsmästare.