Ny orkesterchef på NorrlandsOperan! Välkommen Gunilla Hägglund Sjöström.

PRESSMEDDELANDE 140610

Gunilla Hägglund Sjöström

Den här veckan tillträder Gunilla Hägglund Sjöström tjänsten som orkesterchef på NorrlandsOperan. Senast kommer hon från personalfunktionen vid Umeå kommun där hon har jobbat med ledarskapsutveckling. Nu kommer hon i stället att ansvara för personalfrågor inom NorrlandsOperans Symfoniorkester.

– Symfoniorkestern är den enskilt största arbetsgruppen här på NorrlandsOperan med 47 heltidsmusiker och många gästande instrumentalister. I Gunilla får de en kunnig och sympatisk chef med riktigt bra koll på sitt område. Vi är mer än nöjda med vår rekrytering, säger Marco Feklistoff, musikchef på NorrlandsOperan.

Gunilla Hägglund Sjöström har en gedigen bakgrund som personalvetare, personalchef och verksamhetsutvecklare inom hr-frågor. Hon är också utbildad samtal- och bildterapeut. I flera år arbetade hon som ombudsman i den fackliga organisationen Saco, både centralt och för olika yrkesförbund. Mellan 1995 och 2001 var hon personalchef i Sävar kommundel och sedan dess har hon coachat och utvecklat ledare inom Umeå kommun och dess bolag. 

– Jag har sökt mig hit för att upptäcka nytt och för att jag är fascinerad av NorrlandsOperans verksamhet. Jag känner mig otroligt glad över den här möjligheten och ser mycket fram emot att jobba tillsammans med orkestern mot våra gemensamma mål. Min uppgift är att stötta dem så att de kan göra sitt jobb – skapa fina produktioner för vår publik, säger Gunilla Hägglund Sjöström.

I höst fortsätter NorrlandsOperans Symfoniorkester att fira kulturhuvudstadsåret och NorrlandsOperans 40-årsjubileum med den monumentala utomhusoperanElektra, Mats Larsson Gothes nyskrivna operaBlanche & Marieoch en konsertserie som präglas av flera spännande uruppföranden sida vid sida med klassikerna.

– Att kunna smyga in på repetitioner och njuta av musiken, ser jag som en klar fördel med jobbet, säger Gunilla Hägglund Sjöström.