Dags att fylla på danspåsen!

Dans finns i många olika smaker och precis som i en godispåse kan det vara kul att blanda! Gör din egen dansmix med två till fem föreställningar i höst och du får varje biljett billigare.

webb_Hostpasen_2014

Här är de föreställningar du kan välja bland till din personliga danspåse:

5.10 Scarabé  av Virpi Pahkinen

toppbild_Scarebe-1-c-Jose-Figueroa
I Scarabé möter vi ett förunderligt universum med spindelgrottor, japansk kotomusik och en vighet och styrka man inte trodde fanns. Virpi Pahkinens och Fredrik Quiñones solon flätas in i varandra och bildar duetter.
 

17.10 Solo 2009 & Mind a Gap av Peter Jasko & Anton Lachky

Top_1200_560_Mind-a-gap-5-LeifFirnhaberPinos
I oktober återser vi Peter Jasko och Anton Lachky från uppskattade Les SlovaKs, den här gången i varsitt eget verk. Peter Jaskos Solo 2009 är en Chaplininspirerad, rörande betraktelse över kärlek. Anton Lachkys ensembleverk för fem dansare handlar om ett påhittat Tonoland som befolkas av ett slags serietidningsfigurer som går vilse i en okänd historia.
 

21.11–22.11 Waves  av Fattoumi,  Lamoureux & Peter von Poehl

toppbild_Waves2_Alban-van-Wassenhove
Böljande dans och musik med fransksvenska förtecken.
Kulturhuvudstadsårets sista årstidskonsert är ett samarbete mellan två franska koreografer, åtta dansare, hela NorrlandsOperans Symfoniorkester och den i Paris bosatta svenske popmusikern Peter von Poehl.
 

6.12 …AND… av Skånes Dansteater, Björn Säfsten och Philippe Blanchard

toppbild_bp_foto_jens_olof_lasthein
Två verk, två delar i ett helhetskoncept. En undersökning med två olika, fast besläktade, metoder. Både Björn Säfsten och Philippe Blanchard är koreografer som djupdyker i frågorna om vad som formar vilka vi är, hur vi uttrycker vår identitet och hur samhällsförändringar griper in i vårt medvetande. I fin gestaltning av dansarna i Skånes Dansteater.