Nyårskonserten 2015

Konsert 23.1

Köp

Schönbrunn Slottsfilharmoniker

Schönbrunns Slottsensemble ger en konsert med repertoar hämtad från nyårsdagens världsberömda TV-konsert. Konserten framförs av 35 musiker från Wien.

Det är både enastående och unikt att få ett Skandinaviskt gästspel av Schönbrunns Filharmoniker som är hett efterfrågade på världsmarknaden. 15 av Skandinaviens ledande konserthus får besök under denna turné och NorrlandsOperan har nöjet att vara ett utav dessa.

Schönbrunns Slottsensemble är en ytterst professionell orkester som samarbetar med framstående sångsolister. Denna turné framförs av Wiens skickligaste musiker och sångsolister och repertoaren är hämtad från den världsberömda TV-konserten som sedan 58 år sänds på nyårsdagen.  

Publiken kommer att få njuta av de klassiker som man känner igen från TV-sändningarna och givetvis kommer varje konsert avslutas med Radetzky-marsch där publiken taktfast får delta under dirigentens ledning.

Orkestern turnerar årligen i så väl Japan, Australien, USA, Sydamerika som Ryssland och konserthuschefer och kritiker kan ständigt bara konstatera att ”ingen framför Wienermusik så som Wienermusiker”. 

Under turistsäsongen håller orkestern dagliga konserter på slottet Schönbrunns orangeri där de åtråvärda biljetterna har en strykande åtgång bland turister från hela världen.

Konserten presenteras av Julius Production AB och Image