Kulturverket presenterar!

Barn 19.5

Film, musik, sång och mat

Under Kulturnatta kan du på NorrlandsOperan lyssna på, avsmaka och beskåda Kulturverkets arbete. Vi presenterar vår metod och våra projekt, genom film, musik, sång och mat!

Medverkar på scen gör NorrlandsOperans Symfoniorkester, operasångerskan Susanna Levonen, NorrlandsOperans barnkör, hiphopartisten Cleo, delar av Underhållningsorkestern och kocken Per Söderberg som bjuder på spännande smakupplevelser i foajén efter föreställningen. Konferencierer är 11-åringarna Mita Eek Wretling och Agnes Hammar med hjälp av 42-åringen Anna Axelsson.

 

Om Kulturverket
Kulturverket arbetar med barn och unga i Umeås skolor. Vi har som uppdrag att göra det offentliga kulturlivet mer tillgänglig för de yngre, och att utveckla estetiska läroprocesser i skolan. Framförallt vill vi uppmuntra till och ta vara på barns och ungas kreativitet.


Om NorrlandsOperan

NorrlandsOperan är ett scenkonsthus med egen symfoniorkester, opera, dans, musik, konst, verkstäder och ateljéer. Förutom en massa föreställningar och konserter i huset står NO bakom festivalerna MADE och Umeå Jazzfestival samt turnerar och samarbetar med olika arrangörer i regionen, i Sverige och i övriga världen.


Medverkande

Konferencierer: Mita Eek Wretling, Agnes Hammar, Anna Axelsson
Kock: Per Söderberg
Dirigent: Peter Nygren
Körledare: Charlotte Kuisma
NorrlandsOperans Symfoniorkester, NorrlandsOperans barnkör, delar av Underhållningsorkestern, Cleo, Susanna Levonen

Kulturverket i samarbete med NorrlandsOperan