Biljettsläpp på fredag

Konst 1.6 – 2.6

I höst på NorrlandsOperan!

En nyskriven opera om Elefantmannen och Jack the Ripper, en konsertserie med flera spännande uruppföranden och en irländsk danssensation. Det är lite av programmet på NorrlandsOperan i höst. Biljetterna släpps 1 juni. Nytt för i år är Kulturchock – ett chockerande prisvärt biljettpaket med lite av allt: dans, opera och musik!

Höstens opera, med urpremiär den 6 oktober, blir en ryslig och gripande historia av tonsättaren Carl Unander-Scharin och författaren och librettisten Michael Williams från Sydafrika. The Elephant Man -The Terrible Tale of The Elephant Man and Jack the Ripper, Two Freaks of Nature är en opera om två välkända gestalter, den ene ett monster på utsidan, den andre på insidan.


NorrlandsOperans Symfoniorkester utlovar en spännande konsertserie med många uruppföranden vid sidan av klassikerna, däribland Transient Skies av vår nya hustonsättare Katarina Leyman och Ice Concerto av Fredrik Högberg. Men allra först, 25 augusti, en Önskekonsert med operatema där publiken bestämmer innehållet!

Danshösten drar igång med besked den 31 augusti. Efter utsålda hus på Storbritanniens största scener, kommer kompaniet Fabulous Beast hit med den irländska dundersuccén Rian av Liam Ó Maonlaí och Michael Keegan-Dolan. Föreställningen i Umeå blir den enda i Norden och arrangeras i samarbete med Umeå Teaterförening.

Under hösten kan vi också se fram emot Malin Hellkvist Selléns dansbandsinspirerade Rosa löften, premiären av Björn Säfstens Introduction och Ina Christel Johannessens (zero visibility corp.) nya symfoniska dansverk AGAIN med musik av Marcus Fjellström.

I vårt rum för samtidskonst Vita kuben, visar vi The Politics of Colour, en intressant serie filmberättelser curerade av Maria Lantz, nybliven rektor på Konstfack.

För vår yngsta publik har vi flera roliga föreställningar på gång och samtliga turnerar också i regionen. En av dem är en bäbiskonsert med Kristina Sturk och en stråkkvintett ur NorrlandsOperans Symfoniorkester.

Umeå Jazzfestival sker 24-28 oktober. En självklar mötesplats för musikälskare och nöjeslystna, en internationell arena för jazz och improvisationsmusik och en tung traditionsbärare och ett forum för ny musik. Biljetterna till jazzfestivalen släps 14 september.

Kulturchock i flera varianter!

Ge dig själv eller någon du tycker om en välbehövlig kulturchock! Paketet finns i tre utformningar och innehåller lite av allt - opera, dans och musik. Du sparar upp till 245 kronor. Chockerande prisvärt!

KULTURCHOCK 1
Opera: The Elephant Man
valbara datum: 11, 16, & 18 oktober
Konsert: Iro Haarla Quintet & NorrlandsOperans Symfoniorkester
25 oktober
Dans: AGAIN
1 december
Pris: 495 kr

KULTURCHOCK 2
Konsert: Golden Harmony
6 september
Opera: The Elephant Man
valbara datum: 11, 16, & 18 oktober
Dans: WITHIN (Labyrinth Within)
28 oktober
Pris: 475 kr


KULTURCHOCK 3
Opera: The Elephant Man
valbara datum: 11, 16, & 18 oktober
Dans: Rosa Löften
2 november
Konsert: Klubbkonsert (Ice Concerto)
23 november
Pris: 450 kr

Kulturchockerna säljs i ett begränsat antal och kan inte kombineras med andra rabatter.