A Dance Tribute to the Art of Football

Dans 8.3

Boka Biljetter

A Dance Tribute to the Art of Football

Passionen, gemenskapen, våldet, skönheten och inte minst - bollen. Det här är dansföreställningen för alla fotbollsfantaster där ute! Och för er som vill se dans för dansens skull.

 

Se ett smakprov!

 

A Dance Tribute to the Art of Football av den norske koreografen Jo Strømgren har tagit publiken med storm och visats över hela världen sedan upremiären 1997.

 

Föreställningen tar sig an fotbollen som ett fenomen och skildrar den med snygg estetik och humor. Samtidigt är det en politisk kommentar om den onödiga konflikten mellan sport och konst och en välriktad spark mot de fördomar som omger både fotboll och dans. I stället för att hålla isär de två konstformerna, utplånar man här skillnaden och belyser det som de två disciplinerna har gemensamt: ett stort underhållningsvärde och ett explosivt fysiskt utryck.

 

Jo Strømgrens Kompani bildades 1998 och är idag en av Skandinaviens mest etablerade frigrupper som turnerar flitigt över hela världen. Jo Strømgren själv är dansare, koreograf, manusförfattare och regissör. Förutom det egna kompaniets scen- och filmproduktioner har han också en omfattande karriär som frilansande koreograf och regissör.

 

Eftersnack i Baren
Missa inte eftersnack med fotbollstränaren Karolina Westberg, f.d. spelare i UIK:s A-lag, och dansarna i ensemblen. Moderator: Pia Sjögren.

 

 

Koreografi: Jo Strømgren

Musik: Jørgen Knudsen / Flügshadel

Scenografi: Stephan Østensen

Kostymdesign: Ingvild Hovind

Ljusdesign: Stephen Rolfe

Ljuddesign: Lars Årdal

Dansare: Geir Hytten, Stian Danielsen, Mikkel Are Olsenlund och Maria Henriette Nygård

Produktion: Black Box Teater Oslo och BIT Teater Garasjen, Bergen

Med stöd av Norsk kulturråd

Presenteras genom Dansnät Sverige

Foto: Knut Bry

 

OBS! Det förekommer rök i föreställningen.

 

Pressklipp

"Skämten är många och oemotståndliga, men koreografen lyckas också med konststycket att ta fram nyskapande rörelser och vackra bilder."

 Le Figaro, Frankrike

 

"Bakom alla repriser i slow motion, skrev-kliar-ritualer och satiriska spelarstereotyper, gömmer sig en sofistikerad tolkning av en global besatt¬het som säger en hel del om att vara människa."

The Guardian, Storbritannien

 

"En komplett och fullkomlig succé."

The Gazette, Kanada

 

 


 

Sportlovserbjudande: Ta med dig en skeptiker - gratis!

Känner du någon som aldrig i livet skulle gå på opera eller dans? Nu har du chansen att omvända honom eller henne. Vi erbjuder alla som tar med sig en skeptiker två biljetter till priset av en. Erbjudandet gäller Carmen den 6 och 7 mars och A Dance Tribute to the Art of Football den 8 mars.
 
Carmen
PRIS Gå två för 380 kr (ord. pris 760 kr)

A Dance Tribute to The Art of Football
PRIS Gå två för 160 kr (ord. 320 kr)
 
Ange rabattkod "Skeptisk" när du bokar biljetter. Kan ej kombineras med andra rabatter.

BOKAS via NorrlandsOperans biljettkontor, 090-15 43 47, biljetter@norrlandsoperan.se