Reanimation

Konsert 25.10

Boka Biljetter

Reanimation

JOAN JONAS INLEDDE SIN KARRIÄR SOM SKULPTRIS OCH DANSARE MEN ÄR SEDAN MITTEN AV 1960-TALET EN AV PIONJÄRERNA OCH PORTALFIGURERNA INOM PERFORMANCE- OCH VIDEOKONST.

Hennes verk har visats på världens mest inflytelserika museer som MoMA, NewYork, MACBA i Barcelona och vid Bienalen i Venedig, för att nämna några. Hon har dessutom erhållit the Guggenheim Museum´s Lifetime Achievement Award.

Verket Reanimation har producerats i samarbete med pianisten Jason Moran, en av de mest uppmärksammade amerikanska jazzmusikerna på senare år. Tillsammans skapar de två, genom olika collage och animationer, en improviserad föreställning som bygger på musik-, ljud-, rörelse- och videoelement. Den kan ses som en fortsättning på deras tidigare samarbeten, då inte minst Under the Glacier som uppfördes år 2010.

Joan Jonas performance Reanimation presenteras av Bildmuseet i samarbete med Umeå Jazzfestival. Föreställningen är en del av programmet till utställningen Theatrical Fields som Bildmuseet visar 29 september 2013 - 5 januari 2014. Mer om Theatrical Fields

Reanimation
Joan Jonas konstnär, Jason Moran piano