UmeImpro

Kurs

11/8 - 15/8

UmeImpro - musikkurs med fokus på improvisation

Många av dagens artister vandrar ofta och ledigt mellan olika genrer och undviker att tänka i kategorier. Vi erbjuder därför en sommarkurs med de musikaliska mötena i centrum, för dig som vill utveckla dina färdigheter och intresse för improvisation.

Kursinnehållet omfattar bland annat ensemblespel och samtal om estetik, tradition och förnyelse. Kursen leds av några av Sveriges kanske bästa musiker och pedagoger inom folkmusik och impro.

UmeImpro – Musikkurs på Midgårdsskolan i Umeå 11–15 augusti 2014 – för dig som är intresserad av improvisation. Mer info och anmälan kommer senare.

Medverkande kursledare: Nils Berg (saxofon/basklarinett), Sarah Riedel (sång), Rafael Sida (slagverk), Ellika Frisell (fiol), Elsa Bergman (bas), Anders Persson (piano) och Daniel Ögren (gitarr)

I samarbete med Midgårdsskolan, Umeå JazzStudio, RUM ˆ Riksförbundet unga musiker, Skapande Musik Umeå Univiersitet, Bilda m fl

För mer information kontakta Erik Enström
tel: 090-15 43 31

Kursavgift:
2500 kr (varav anmälningsavgift 250 kr)

Rabatter:
-RUM Västerbottens medlemmar får 500 kr rabatt på kursavgiften, kontakta agneta@ahogstadius.se. För övriga RUM-medlemmar, kolla med din lokalavdelning.
-För studiecirkeldeltagare inom Studieförbundet Bilda Nord, kontakta lisa.lestander@bilda.nu för rabatterad kursavgift. För anslutna till Studieförbundet Bilda i övriga landet, kontakta din lokala konsulent.

Boende
I samband med kursen finns möjlighet att boka boende i flerbäddsrum på Umeå Vandrarhem från 1500 kr för hela kursveckan. Läs mer och boka

Anmälan
Sätt in 250 kr på Plusgiro 88 05 13 - 7 senast den 9/6 2014 och skriv UmeImpro och ditt namn som meddelande. Skicka även ett e-mail till erik.enstrom@norrlandsoperan.se där du skriver ditt namn, ålder och vilket instrument du spelar samt några rader om din tidigare musikerfarenhet. Skriv även ifall du önskar boka boende på Umeå Vandrarhem. Innan kursstart kommer du att få ett inbetalningskort på resterande kursbelopp skickat till din angivna e-mailadress.

 

Fördjupning

Det tidigare så entydiga begreppen folkmusik och jazzmusik är idag  rätt trubbiga med tanke på den enorma utveckling som sker inom musiken. Många av dagens artister vandrar ofta och ledigt mellan olika genrer och man undviker att tänka i kategorier. Man ser sig gärna som både traditionsbärare och förnyare i sitt förhållningssätt till skapandet och det musikmaterial man väljer.

Detta samtida skeende vill vi ta vara på och startar nu en sommarkurs i ämnet improvisation. Vi är övertygade om att intresset är stort och växande och att de musikaliska byggstenar som musikerna använder sig av har mer gemensamma nämnare och än olikheter.

Vi erbjuder kursen till dig som vill utveckla dina färdigheter och särskilt odla din förmåga och ditt intresse för just improvisation. Kanske har du avslutat gymnasiet och planerar att studera vidare - inom musik eller andra områden. Kanske vill du bara hålla intresset för musik vid liv men också utveckla din förmåga utan drömmar om professionell karriär, eller så är du en inbiten hobbymusiker med lång erfarenhet och nyfiken att utvecklas ytterligare. UmeImpro välkomnar dig oavsett genre eller instrumentval.