Fair Opera Concertino

Konsert 1.6

Fair Opera – en unik workshop till beskådan!

Fair Opera – the musical är ett femårigt musikprojekt som utmynnar i en musikdramatisk föreställning om rättvisa enligt FN:s barnkonvention. Barn från Umeå och Rom har tagit fram idéerna till föreställningen som färdigställs av Jan Sandström, tonsättare och professor samt librettisten KG Johansson. Premiär i Umeå mars 2014.

Som en del i projektet Fair Opera arrangerar Kulturverket tillsammans med NorrlandsOperan en unik workshop. De internationella kompositörsstudenter som deltagit i projektet bjuds in till Umeå för att, tillsammans med sångare och orkester, jobba med sitt material.

Studenterna kommer från Riga, Piteå, Rom och Perugia. Sångarna kommer från Musikhögskolan i Stockholm och från Musikhögskolan i Piteå. Till sitt förfogande har studenterna hela symfoniorkestern med dirigent.

Resultatet av workshopen – en ca 50 minuter lång concertino – kan avnjutas på NorrlandsOperan den 1 juni kl 15.00. Verken framförs av NorrlandsOperans Symfoniorkester tillsammans med studenter från Musikhögskolan i Stockholm samt Musikhögskolan i Piteå.

Fri entré

I samarbete med:
Kulturverket_logo