Fortsätt #Prata om det

Teater 23.1

Fortsätt #Prata om det

Hur förhåller vi oss till frågor som rör sexuella normer, identitet, maktförhållanden och könsroller? I december 2010 rasade en debatt kring sexuella gråzoner i Sverige. Bakgrunden var en debattartikel och twittertråd på hashtagen #prataomdet. Gensvaret i media blev enormt. Behovet att prata om sexuella gråzoner och gränsdragningsproblematik visade sig vara starkt. Nu fortsätter samtalet på teatrar runt om i Sverige.

Fortsätt #prataomdet är berättelser om att hamna i sexuella gråzoner, baserade på texter publicerade genom twitter och bloggar. Ett offentligt samtal, spontant uppkommet i de sociala medierna, överförs här till scenrummet. Föreställningen ackompanjeras av livemusik. Efteråt följer ett publiksamtal som leds av RFSU.

Regi & Textbearbetning: Åsa Olsson
Skådespelare: Meliz Karlge, Louise Ryme, Camaron Silverek, Mårten Svedberg
Musik: Clara Lindsjö

Den riksomfattande turnén vänder sig till gymnasieskolor, högskolor och universitet. Fortsätt #prataomdet är en ideell förening som drivs av Åsa Olsson och Andrea Grapengiesser. Turnén genomförs i samarbete med RFSU, samt lokala arrangörer, med stöd av Svenska PostkodLotteriet. För mer information se fortsattprataomdet.se.

Vid dagsföreställningarna följer ett samtal som leds av  RFSU. 23/1 kl 19 följer ett panelsamtal med Johanna Koljonen, Pelle Ullholm från RFSU och journalisten Victor Bernhardtz.

Fri entré, men boka din plats genom ett mail till andrea@fortsattprataomdet.se. OBS! NorrlandsOperan har ingen biljettförsäljning till detta evenemang och tar heller inte emot bokningar.