Firealarms and orchestra

Konsert 14.12

Boka Biljetter

Världens första orkesterverk med brandvarnare

Den 14 december möter NorrlandsOperans symfoniorkester tonsättaren Anders Lind i världens första orkesterverk med brandvarnare som musikaliskt instrument. Tillsammans framför de det nyskrivna verket: Firealarms and orchestra. Alla pengar som konserten drar in går oavkortat till Barncancerföreningen Norras projekt ”Hjältarnas hus”. Biljetterna släpps under måndag 19.11.

Brandvarnaren uppfanns på 60-talet och har sedan dess varit en genialisk uppfinning som räddat många liv. Trots att det brinner i mer än ett västerbottniskt hem om dagen* vet många människor inte om deras brandvarnare fungerar eller inte. För att få fler människor att uppmärksamma brandskyddet hemma sätter nu NorrlandsOperan i samarbete med Länsförsäkringar Västerbotten upp verket: Firealarms and orchestra den 14 december. Konserten är världens första orkesterverk med brandvarnare som musikaliskt instrument.

30 brandvarnare, en symfoniorkester, en tonsättare
Bakom verket står tonsättaren Anders Lind som tidigare skapat verk som Voltage Controlled Orchestra och Myggan. Till sin hjälp har Lind NorrlandsOperans symfoniorkester och ett stort antal brandvarnare som agerar musikaliska instrument. Ca 30 st brandvarnare, 4 sirener och två mekaniska klockor har gått åt i processen. Konserten framförs för allmänheten enbart den 14 december på NorrlandsOperan i Umeå.

Biljettintäkterna går oavkortat till Barncancerföreningen Norras projekt ”Hjältarnas Hus” i Umeå.

Firealarms and orchestra är ett samarbetsprojekt mellan NorrlandsOperan och Länsförsäkringar Västerbotten

*Länsförsäkringar Västerbotten