Cataplufs musikaliska resa

Barn 25.10–26.10

Köp

Barnens jazzfestival

Träffa Catapluf och dennes musikaliska resa i en fantasivärld där allt utgörs av musik; kastruller, golv, vatten, trummor och – inte minst – den egna kroppen.

Bakom föreställningen Catapluf´s Musical Journey står den brasilienfödde men nu i England verksamma multiartisten, kompositören och läraren Adriano Adewale. Där har han uppmärksammats för sitt okonventionella och utforskande sätt att närma sig barn och musik och för sin unika förmåga att skapa magiska ljudlandskap ur vardagliga ting och situationer. Se filmklipp längst ner på sidan!

Tillsammans med sina medmusiker har han skapat en föreställning som bygger på karaktären Catapluf och dennes musikaliska resa i en fantasivärld där allt utgörs av musik: kastruller, golv, vatten, trummor och - inte minst - den egna kroppen.

Föreställningen är fylld av musik från alla världens hörn som inspirerar barnen att utforska egna nya idéer. En annan unik kvalitet är att föreställningen kan spelas och upplevas över språkgränser – musiken är det enda nödvändiga kommunikationsmedlet. Men så är också Adriano en mimare av rang. Den här föreställningen, som Adriano skapat i samarbete med London Jazz Festival, blev snabbt utsåld vid premiären i november 2013 och har därefter spelar runt om i London.


Medverkande
Jenny Adejayan – cello
Marcelo Andrade & Giuliano Pereira – saxofon, flöjt och gitarr
Andres Ticino slagverk & Adriano Adewale – alla tänkbara instrument

För barn 5–9 år.