Two of a Kind

Konsert 23.10

Köp

Musik av Egerbladh och Gustafsson – Årstidskonsert 7

I samband med Umeå Jazzfestival uruppför NorrlandsOperans Symfoniorkester Mats Gustafssons första symfoni!

Mats Gustafsson härstammar från Umeå. Inför kulturhuvudstadsåret bad vi honom skapa ett nytt verk att framföras under Umeå Jazzfestival 2014. Det blev en symfoni, hans allra första. Ett ljudpoem baserat på samisk joik komponerat för saxofon, turntable och NorrlandsOperans Symfoniorkester.

Kvällens andra begivenhet är Arktisk Svit, en av många briljanta och tidlösa kompositioner som en annan framstående umeåson lämnat för eftervärlden - pianisten, TV-personligheten, med mera - Berndt Egerbladh. Den uruppfördes 1969 av Radiojazzgruppen men är nu arrangerad för orkester och gruppen Swedish Azz av NorrlandsOperans tidigare konstnärlige ledare, tonsättaren Jonas Forssell. Även här har det nordliga rummet varit inspirationskälla.

Two of a Kind
Egerbladh: Arctic suite
Gustafsson: Symfoni nr 1, uruppförande

Dirigent: Jonathan Stockhammer
Musiker: NorrlandsOperans Symfoniorkester, Lars-Göran Ulander (altsaxofon), dieb13 (turntable).
Swedish Azz: Mats Gustafsson (saxofoner), Per-Åke Holmander (tuba), Kjell Nordeson (vibrafon), Jason Adasiewicz (röst och slagverk), Erik Carlsson (trummor), dieb13 (turntable).

Konserten är en del av Umeå Jazzfestival 2014. Den ingår även som nr 7 i sviten av Årstidskonserter framförda av NorrlandsOperans Symfoniorkester under Umeå2014.

OBS! Vid köp av 2-dagars Jazzfestivalpass får du rabatt på konsertbiljetten och betalar endast 140 kr (ord 200 kr).