Solo 2009 & Mind a Gap

Dans 17.10

Köp

Solo 2009 & Mind a Gap

En samtida Chaplin och improviserade seriefigurer på vift. När Peter Jasko och Anton Lachky från omtyckta Les SlovaKs återvänder till Umeå med varsitt verk, blir det fantasifull dans framförd av häpnadsväckande dansare.

Akt 1:
Peter Jaskos Solo 2009 är en ordlös kärleksbetraktelse. Som en samtida Chaplin, med vemodet och humorn tätt sammantvinnade, tar han oss med på sin resa. Danssolot är under ständig utveckling och Peter har framfört det på scener runt om i världen och även ute på gator och torg. Överallt tappar publiken hakan inför hans fenomenala dansteknik och rörande sätt. Nu är det äntligen Umeås tur.

Akt 2:
Anton Lachkys Mind a Gap handlar om ett påhittat land – Tonoland – som befolkas av några påhittade seriefigurer vilse i en okänd historia. Fem manliga dansare (varav en är Peter Jasko från första akten) har själva fått skapa varsin karaktär, baserad på sin egen personlighet. I sitt egna lilla hörn av detta fantasiuniversum vet de precis vad som gäller, men när de till slut möts tvingas de ta nya vägar och utmana sig själva. Mind a Gap är ett sceniskt äventyr som hyllar dansarnas fysiska expressivitet och den instinktiva kommunikationen som dansen kan skapa mellan människor.

 

Solo 2009
Skapad av Peter Jasko

Koreografi/dans: Peter Jasko
Musik: Simon Thierrée, Trabant, Jozef Vlk, P.I. Tchaikovsky.
Kostymdesign: Sebastien Lamy
Ljusdesign och tekniskt ansvarig: Joris De Bolle
Produktion: Phileas Productions (BE)
Video/Redigering: Stanislav Dobak, Bara Sigfusdottir.
Promotion: SEVENTYSEVEN VZW (BE) & Bram Smeyers.
Residens i La Fragua, Belalcazar i Spanien.

Mind a Gap
Anton Lachky Company

Koreografi: Anton Lachky
Dansare: Milan Herich, Peter Jasko, Seoljin Kim / Ásgeir Helgi Magnússon, Quan Bui Ngoc, Sergi Parés / Beatrice Debrabant
Ljusdesign: Joris De Bolle
Ljudtekniker: Tom Daniels
Produktion: SEVENTYSEVEN VZW (BE)

I samarbete med: KVS (Brussels), CHARLEROI/DANSES (Charleroi), HELLERAUEuropäisches Zentrum der Künste (Dresden), Danscentrum jette
Med stöd av: Fédération Wallonie-Bruxelles

Presenteras i samarbete med Umeå Teaterförening