White Night konsert

Konsert 17.6–19.6

White Night konsert

Umeås internationella körfestival erbjuder riktigt högklassig musik av välkända, eurpeiska gästkörer i NorrrandsOperans konsertsal.

PROGRAM 

TISDAG 17 JUNI KL. 21.00

S:t Jacobs Ungdomskör (SJUK) från Stockholm består av medlemmar i åldrarna 20–29 år. Kören grundades hösten 2007 som en del av domkyrkoförsamlingens "Storstadsprojekt" för att locka fler unga att sjunga i kör. Idag är de en välkänd och prisbelönt kör som senast tog hem Grand Prix i Ungern.

Estonian Voices från Estland är en vokalensemble som bildades 2010 med starka jazzinfluenser. Kören har gett många konserter som alla har fått mycket positiv respons. I fjol sjöng de i alla de största konsertsalarna i Estland tillsammans medEstonian Dream Big Band och den berömda jazzsångerska Datevik Hovanesian. VidChristmas Jazz 2013 var de gästartister på New York Voices konsert och vann allas hjärtan. Gruppen sjunger mestadels originalmusik.

Accent kommer från Världen och är en digital a cappella-grupp. Det sex killarna hittade varandra på nätet och nu sjunger de ihop – trots att de bor i två olika världsdelar, i fem olika länder och aldrig har träffats! Deras första live-framträdande sker alltså på Norrlandsoperan denna kväll.

ONSDAG 18 JUNI KL. 21.00

Kammarkören Austrums från Riga i Lettland. Kören grundades 1987 och består idag av 35 sångare i åldrarna 16 till 45 år. Deras repertoar kan beskrivas som att de gör en evig resa i musik. Som en av våra speciellt inbjudna körer är vi stolta över att kunna presentera just Kammarkören Austroms, eftersom Riga är kulturhuvudstadsår tillsammans med Umeå 2014.

Egregor vocal 
Egregor Vocal från Frankrike är en blandad a cappella-grupp med 16 unga, yrkesverksamma sångare. Kören startades av Thomas Roullon som också är dirigent. Tillsammans kan de anta flera former, med olika specialiteter – från stor ensemble som sjunger musik från 1800-talet och framåt, till en manlig kvartett som sjunger pop och barbershop.


TORSDAG 19 JUNI KL. 21.00

Kammerkór Suðurlands från Island. Kören består av både professionella- och amatörmusiker från södra delen av öriket Island. Kören har samarbetat med och uruppfört verk av många framstående isländska kompositörer, med allt från klassisk musik, till filmmusik, jazz, pop och rock.

Carmina Mundi_small 
Carmina Mundi
 (bilden) från Tyskland bildades för drygt 25 år sedan av ledaren Harald Nickoll. Under åren har de utvecklats till en sofistikerad ensemble av musikentusiaster. På repertoaren finns verk från hela världen och genom alla tider – från polyfoni till moderna kompositioner. De koncentrerar sig på a cappella-sång i ren stämning som har utvecklat deras unika, rika ljud.

 

Läs mer om Umeå internationella körfestival här.

Kontakta NorrlandsOperans Biljettkontor för biljetter!