MADE 2014

Festival 7.5–10.5

Köp

MADE 2014 - What comes next...?

MADE (Music, Art, Dance, Experience) är en gränsöverskridande scenkonstfestival som sedan 2006 har samlat konstnärer och artister från alla håll och kanter för att tillsammans med en modig och nyfiken publik skapa oförglömliga möten och ögonblick.

I årets program märks bland andra urpremiären av allkonstverket Saiyah av Yoko Seyama, Benjamin Stearn och Christian Karlsen, ökenbluesbandet Tinariwen, streetdance-koreografen och poeten Anne Nguyen, en symfonisk rekomponering av Hardcorebandet Refuseds sista skiva och Min Stora Sorg.

Årets tema är WHAT COMES NEXT med utgångspunkten att framtiden redan är här.

I alla tider har vi undrat över framtiden och skapat berättelser om den. Konstnärer från olika discipliner har skildrat just vår tid som en dystopi, ibland som en utopi. I Umeå lever vi i det kulturhuvudstadsår som länge kändes avlägset, ett framtidsår av förändringar och nya monument. Under MADE vill vi landa här och nu, men också blicka framåt tillsammans med artister och publik.

Så, framtiden är redan här. Vad händer härnäst?

Fler akter presenteras löpande, följ festivalen på: madefestivalen.se

Och delta gärna i samtalet i sociala medier med taggarna:
#whatcomesnext
#MADE2014

MADE VOLONTÄRER SÖKES

Vi söker volontärer som tillsammans med oss på NorrlandsOperan kan skapa en fantastisk festival för vår publik och våra artister. Läs mer här!