Name of the next song

Dans 19.3

Köp

Name of the next song - Andersson Dance

Name of the next song är en plats för reflektion och inkännande. Som en paus där åskådaren dras in i medvetenheten och samtidigt slungas ut i ett universum av ljud, rörelse och ljus. Det berör och omfamnar.

Koreografen Örjan Andersson har ett personligt och säreget uttryck, hans verk präglas av en stark musikalitet och en ständig nyfikenhet på rörelsens möjligheter. Name of the next song ger den individuella dansaren en egen, självklar plats. Verket utgår ifrån BJNilsens musik som omfamnar naturen som ett universiellt tema.

– Vi lever i en tid av extrema hastigheter och vi får hela tiden en mångfacetterad samling av intryck. I Name of the next song försöker jag återskapa tiden som vi uppfattar den i det verkliga livet. Jag låter rörelsen få den tid just den rörelsen behöver. Tiden blir sålunda inte artificiell utan reell. Det är nämligen också så jag upplever BJNilsens musik, säger Örjan Andersson, koreograf.

Verket är inspirerat av den franska barockmålaren George de la Tours måleri.

Örjan Anderssons kreationer skapas antingen för Andersson Dance eller som beställningsverk av flera av de främsta europeiska danskompanierna. De spänner mellan stora symfoniska verk till mindre kreationer och projekt för konsthallar och alternativa kontexter.

 

Recensioner

"Det är snyggt, smidigt, serent.... Jag vet inte namnet på nästa sång. Det spelar ingen roll". /Sanna Wikström Gävle Dagblad. Läs hela recensionen här

Sanna Wikström intervjuade också Örjan Andersson inför föreställningen, du kan läsa den i sin helhet här.

"Det finns ingen rytm, bara flöde, och när musiken då och då synkroniserar med rörelserna upplevs det som en underbar slump. Ljudmattan intensifieras i slutet och lägger sig som mjukt vadd runt Dan Johanssons och Shi Pratts utsökt samkörda duett".
/Tor Billgren, Sydsvenskan. Läs hela recensionen här.

"Dansen som rörelse är hans styrka, hans koreografier är nästan alltid självklara i sin uppfinningsrikedom och variation..." /Jan A Johansson, Skånskan.se
Läs hela recensionen här.

 
Erbjudande!
Danspåsen_liggande
Name of the next song
ingår i Danspåsen – gör din egen dansmix med 2–4 olika föreställningar i mars så får du varje biljett billigare! Läs mer här.

Dansare från flera länder
Andersson Dance är en ständigt föränderlig konstellation av konstnärer som samarbetar med koreografen Örjan Andersson. Basen är i Stockholm där kompaniet arbetat sedan 1996. I Name of the next song medverkar dansare från Sverige, Spanien och Israel tillsammans med kompositören och musikern BJNilsen på scen.

Koreografi Örjan Andersson
På scen Dan Johansson, Asher Lev, Shi Pratt, Paul Lee, BJNilsen
Komposition & livemusik BJNilsen
Ljus & scenografi Udo Haberland
Kostym Nina Sandström
Produktion & management Magnus Nordberg/Nordberg Movement
Ensembleansvarig Anderson Dance Ina Sletsjøe
Fotograf Mats Bäcker, Rasmus Baaner
Illustration ovan av George de la Tour.

Producerad med stöd av Kulturrådet, Stockholms Stad, Konstnärsnämnden och Kulturkontakt Nord.

Andersson Dance
genomför sin verksamhet 2013 med stöd av Kulturrådet, Stockholms Stad och Konstnärsnämnden.

Presenteras genom Dansnät Sverige