Error loading Razor Script NO2012NOTitle.cshtml
Input string was not in a correct format.

Årets första MADE!

Konsert 13.3

Boka Biljetter

MADE och Littfest delar kväll!

Andres Lokko i samtal med punkikonen och författaren Viv Albertine. Poddsågning av Lennart Holmlunds blogg. Dans av den österrikiska koreografen An Ian Kaler med musik av Jam ”AQUARIAN JUGS” Rostron. Frida Hyvönen, Elin Berge och det mystiska r’n’b-aliaset 1987. Dessa och många fler samsas under samma tak när MADE och Littfest delar kväll på NorrlandsOperan 13 mars.

– Samarbetet mellan MADE och Littfest går i sin enkelhet ut på att vi delar lokaler under en och samma kväll. Vi har mycket gemensamt och tillsammans kan vi skapa en oförglömlig kväll, säger Elin Hellrönn, curator för MADE.

– Det här blir Littfest-fredagens festliga avslutning med ett digert kvällsprogram. Samarbetet med MADE känns klockrent. Genom att slå våra påsar ihop kan vi erbjuda samtal, dans, text, konst och musik under samma tak, säger Patrik Tornéus på Littfest.

MADE- och Littfest delar på lokalerna men har varsitt program och biljetterna säljs också separat för 100 kronor styck. Det går jättebra att köpa en av varje, vilket vi starkt rekommenderar. På så vis kan du fritt välja mellan alla programpunkter som erbjuds under kvällen. Totalpris: 200 kronor.

Biljetter finns på Ticnet, NorrlandsOperans biljettkontor och Biljettcentrum. 

Programmet 13 mars:
16.30 Insläppet öppnar
17.00 i  Konsertsalen: Viv Albertine i samtal med Andres Lokko, biljett: MADE/Littfest
18.00 i Konsertsalen: Kollektiv läsning Biskops-Arnö, biljett: Littfest
18.00 i Vita kuben: Vernissage för Sidsel Meineche Hansen, biljett MADE/Littfest
18.30 i Konsertsalen: Kristian Lundberg läser, biljett: Littfest
19.00 i Konsertsalen: Blå Blixt, poesi med Lina Hagelbäck och Sanna Hartnor, biljett: Littfest
19.00 i Black Box: Dans av An Ian Kaler och musik av AQUARIAN JUGS (Jam Rostron), biljett: MADE
20.00 i Konsertsalen: Elin Berge & Frida Hyvönen, biljett: Littfest
21.00 i Konsertsalen: Flumskolan läser V75-kungen, biljett: Littfest
21.30 i Black Box: Konsert med 1987, biljett: MADE
22.15 i Konsertsalen: Dialogen om framtiden - en utvärdering (Johannes Samuelsson, Linn Hansén & Kristina Karlén), biljett: Littfest
22.45 i Konsertsalen: Athena Farrokhzad & Ylva Karlsson, biljett: Littfest
22.45 i Black Box: Konsert med Gidge, biljett: MADE
23.00 i Restaurangen: DJ (meddelas), biljett: MADE/Littfest


Följ MADE på Facebook för de senaste nyheterna.

17.00 i Konsertsalen: Viv Albertine i samtal med Andres Lokko

På 70-talet var hon gitarrist i det stilbildande bandet The Slits. Förra året släppte hon den fenomenala självbiografin “Clothes clothes clothes, music music music, boys boys boys”, som tar sin utgångspunjkt i punkens vagga, 70-talets London. Den beskriver en ung kvinnas väg in i musiken, ut ur den och tillbaka igen. Men det är inte bara en rockbiografi. Där de vilda Slitsåren upphör tar ett annat liv vid, ett som nästan tar kål både på kropp och konstnärssjäl. I samtal med Andres Lokko berättar Viv Albertine om livet och konsten och om hur det är att återfödas flera gånger om.

Andres Lokkos krönika om boken i Svd: “Stark självbiografi från punkens era”.
Stil i P1 om The Slits och Viv Albertine: “The Slits – tidernas mest underskattade stilbildare?”

Biljett: MADE/Littfest

18.00 i Vita kuben: Vernissage för Sidsel Meineche Hansen

Sidsel Meineche Hansen är en Londonbaserad konstnär och forskare som i sina arbeten ofta tittar på människan kontra institutioner och samhällspolitiska frågor. Det kan exempelvis handla om saker som utbrändhet och hur människor förvandlas till mänskligt kapital. Resultaten visar hon både i utställnings-och seminarieform. I sitt senaste videoverk Seroquel® (2014) tittar hon på läkemedelsindustrin som ett emotionell-industriellt komplex, som tillåter kapitalismen träda in i vår relation till oss själva.

19.00 i Black Box: o.T | (the emotionality of the jaw) med koreografi av An Ian Kaler

I o.T | (the emotionality of the jaw) utforskar koreografen An Ian Kaler olika ”gryningstillstånd”, flytande och tvetydiga, laddade med energi och möjligheter till förnyelse. Här får vi chansen att omdefiniera kroppslighetens gränser, begränsningar och konturer. O.T i titeln syftar på tyskans ohne Titel, utan titel.

En adaption av verket (som har urpremiär i Wien i februari) skapas i residens på NorrlandsOperan och har sin premiär på MADE 13 mars. An Ian Kaler står själv på scenen, i sällskap av musikern AQUARIAN JUGS, mer känd som Jam “Planningtorock” Rostron.

An Ian Kaler kommer ursprungligen från Österrike, har studerat transmedial konst i Wien, koreografi i Berlin och därefter etablerat sig som en distinkt queer röst inom samtida europeisk danskonst. Jam Rostron från Storbritannien har ett karakteristiskt elektroniskt sound och har bland annat samarbetat med The Knife i skapandet av deras opera Tomorrow, in a Year.

Konstnärlig ledning, koreografisk inramning, framförande: An Ian Kaler
Musiken komponerad och producerad av: AQUARIAN JUGS aka Jam Rostron
Musiken framförd av: AQUARIAN JUGS aka Jam Rostron and Houeida Hedfi
Scenografi: Stephanie Rauch
Ljusdesign: Jan Maertens
Kostymer: Marcus Karkhof
Dramaturgisk rådgivning: Heike Albrecht
Input bodywork: Heike Albrecht, Patricia Brülhart, Stephane Peeps Moun
Projektledning: das Schaufenster
Assistans: Thomas Schaupp
Produktion: An Kaler
Medproducenter: Tanzquartier Wien, NorrlandsOperan, HAU Hebbel am Ufer
I samarbete med: Tanzfabrik Berlin, APAP - Advancing Performing Arts Project - Performing Europe
Med stöd av: Wien Kultur, Der Regierende Bürgermeister von Berlin Senatskanzlei Kulturelle Angelegenheiten, Nationale Performance Netz (NPN) Koproduktionsförderung Tanz aus Mitteln des Beauftragten der Bundesregierung für Kultur und Medien aufgrund eines Beschlusses des Deutschen Bundestags

Biljett: MADE

21.30 i Black Box: Melankolisk r'n'b med 1987

I februari väntas en mörk albumdebut, men det mystiska r’n’b-aliaset 1987 har redan väckt uppståndelse med sina singelsläpp Ocean, Michelle och Bomb. Insvept i disiga syntslöjor sjunger han melankoliska sånger om sorg och saknad på svenska. Bakom årtalet döljer sig den numera Londonbaserade Victor Holmberg som tidigare ingick i Montauk tillsammans med producenten Johan Cederberg (HNNY).

1987 på Soundcloud

Biljett: MADE

22.45 i Black Box: Västerbottnisk skogselektronika med Gidge

Gidge (Ludvig Stolterman och Jonatan Nilsson) odlar elektronisk musik med rötterna i den västerbottniska naturen. I september 2014 släppte Umeåduon sitt debutalbum, ”Autumn Bells”, som de arbetat fram under flera år. Med skogen både som studio och största inspirationskälla skapar de låtar med kraften att förflytta lyssnaren till en plats bortom stadens buller och brus.

Gidge på Soundcloud

Biljett: MADE