The Knowledge

Performance 3.3

Köp

Humoristisk performance som får din hjärna att växa

Inspirerad av Nobelpristagarna i medicin 2014 står Gunilla Heilborn själv på scenen och förmedlar ett faktaspäckat, humoristiskt föredrag om hjärnan och dess förmåga att navigera genom världen.

”Roande och intelligent. Gunilla Heilborn i sitt absoluta esse.” / DN

Koreografen och filmaren Gunilla Heilborn gör en skruvad resa genom filosofiska frågor, minnestekniker och navigationssystem. Att veta var man befinner sig och kunna navigera i sin omvärld är fundamentalt för vår överlevnad. Människor i alla tider har utvecklat färdigheter för att hitta sin väg över hav och genom skogar. Att gå vilse kan betyda döden.

Se trailer här

Gunilla Heilborn åkte till England för att förstå hur taxichaufförerna gör för att minnas alla gator i London.

– Jag besökte en skruttig taxichaufförskola som låg i två baracker bakom ett garage. Men de har det ganska mysigt; de sitter tre och tre och tränar rutter, en blundar och rabblar gatunamnen medan en annan ritar vägen på en karta och så kontrollerar den tredje om det är den närmaste rutten. Efter tre år av det får det göra ett slutprov och lyckas man heter det att man har ”The knowledge”.

/ Gunilla Heilborn i intervju med Dansens Hus. Läs hela intervjun här.

Webbild_Gunilla_m_kamera


Gunilla Heilborn
Gunilla Heilborn är koreograf och filmskapare. Med sin lågmälda filosofiska stil lockar hon en månghövdad publik långt utanför landets gränser. Hennes verk präglas av stillsam humor, melankoli, filmisk tajming och skeva melodier. Läs mer på hennes hemsida: gunillaheilborn.se


MEDVERKANDE:
På scen: Gunilla Heilborn
Text och iscensättning: Gunilla Heilborn

Bilder, objekt och kläder: Katarina Wiklund
Musik: Kim Hiorthøy
Video: Mårten Nilsson
Ljus: Miriam Helleday
Ljud: Axel Norén
Produktionsledare: Tove Dahlblom
Producent: Åsa Edgren/Loco World

The Knowledge är en samproduktion mellan Regionteatern Blekinge Kronoberg, NorrlandsOperan och Gunilla Heilborn

Residens: Kunstcentrum Vooruit vzw. The Knowledge har producerats med kulturanslag från Kulturrådet, Stockholms Kulturförvaltning och Konstnärsnämnden.

Presenteras genom Dansnät Sverige.

Mer om Dansnät Sverige: https://vimeo.com/90011552

 

 

 

Se mer dans våren 2016!

Köper du biljett till minst tre av vårens dansföreställningar får du 50 kr rabatt per biljett (ordinarie pris 180 kr).

Läs om vårt paketerbjudande och skaffa biljetter här!


Besöker du oss för första gången kan du köpa en prova på-biljett! 

Skulle du mot all förmodan inte uppskatta besöket hos oss får du pengarna tillbaka. 
Läs mer om erbjudandet:


Säg YES! till oss utan att riskera en krona!

Genom vårt prova-på-erbjudande får du som besöker oss för första gången pengarna tillbaka om du skulle känna att vi inte levde upp till dina förväntningar. 

Erbjudandet fungerar som en nöjdhetsgaranti för våra evenemang, och gäller fr.o.m. 10 december 2015.

Så går det till
Du köper en biljett hos oss eller på nätet. Blir du sen inte nöjd med ditt besök så kommer du till vårt biljettkontor för att få pengarna tillbaka. 

Om du vill ge bort en biljett i julklapp eller present till en förstagångsbesökare så behöver du vända dig direkt till vårt biljettkontor – via telefon, e-post eller besök. På så sätt kan vi lägga in besökarens namn på biljetten vilket är nödvändigt för att personen ska kunna få pengarna tillbaka. 

Hoppas vi ses snart!
 

Det finstilta
Prova på-biljetten gäller evenemang på NorrlandsOperan, dock ej gästspel. Fråga i biljettkontoret innan köp om du är osäker. 

Förstagångsbesökare som inte är nöjda kan få sina pengar tillbaka senast en vecka efter besökt evenemang. 

Det är nödvändigt att du som reklamerar ditt besök hos oss kommer in personligen till vårt biljettkontor och lämnar in din biljett för att få pengarna tillbaka. 

Vi vill gärna veta vad som inte kändes bra med besöket och därför ber vi dig beskriva det skriftligt när du begär pengarna tillbaka. 

Vill du ge bort en prova på biljett i present till en förstagångsbesökare kan du inte köpa biljetten på nätet. Kontakta istället biljettkontoret direkt – telefon, e-post eller besök – så löser vi det.  

 

Giltighet:
Erbjudandet om prova-på-biljett gäller fr.o.m. 10 december 2015.