Den listiga lilla räven

Opera 25.2–22.3 – 22.3

Köp

Förvandlingen har börjat

En opera för ung, mellan och äldst. Om att vara djur, om att vara människa. Om kampen för frihet och livets kretslopp. Följ med oss när vi skapar en sagovärld med både mörker och ljus, tragik och spirande hopp.

– Jag ser fram emot att få regissera en opera som så ömsint och oförväget skildrar människans behov av frihet och kärlek, säger Wilhelm Carlsson.

Förutom regissör är han professor i musikdramatisk gestaltning på Operahögskolan i Stockholm. Dirigent är Dalia Stasevska från Finland som dirigerade samma opera i Helsingfors 2014. I rollen som Räven Skarpöra möter vi sopranen Magdalena Risberg, 2014 års Birgit Nilsson-stipendiat och 2013 års Jenny Lind-stipendiat.

Den listiga lilla räven är en opera av Leoš Janáček som i denna familjeversion rekommenderas från 7 år (rekommendation sänkt från 11 år). Föreställningen spelas åtta gånger på NorrlandsOperan, under perioden 25 februari till 9 mars 2016. Den går även på turné till Östersund, Härnösand och Sundsvall.

Wilhelm Carlsson berättar mer om operan:
"Den listiga lille räven är en opera om frihet, om att följa sitt hjärta och bygga ett liv med andra utan att förlora sig själv. Det är också en opera om livets kretslopp och obeveklighet. Där människan försöker tämja, behärska och kuva, där segrar naturen till slut med sin obändiga, vilda växtkraft. Vad vi än tar oss för lever djur och insekter vidare i generation efter generation. Träd och växter vissnar och blommar upp igen. På ett vackert vis, ibland verkligt, ibland drömskt, vill denna opera sätta oss i kontakt med vår egen lust till äkthet, djup och stolt oberoende. Kanske kan vi till och med bli som operans egensinniga och charmerande hjältinna, till slut."

Leoš Janáček ”Den listiga lilla räven” arrangerad av Alexander Krampe, libretto av Ronny Dietrich. Svensk översättning av Linda Mallik.
©Copyright 2015 av Universal Edition A.G., Wien.


Rekommenderas från ca 7 år.
Längd: 65 minuter. 
Intro 30 minuter innan föreställning.
Sjungs och textas på svenska.


Premiärrecensioner

"Det är nu som Norrland ska gå på opera för första gången, och ta med hela familjen" / Gunilla Brodrej, Expressen

"Färgstark och fantasifyllt" /Bengt Hultman, Västerbottens Kuriren 

"De fantastiska fantasirika scenkostymerna förstärkte mitt intryck av att detta var en familjeföreställning med särskilt inriktning på de unga". /Mogens H Andersson Operalogg

”Den listiga lilla räven” är verkligen en opera för hela familjen med lättlyssnad musik och formidabel kostym och scenografi". /Katrin Sten, Folkbladet

 


YES!
Du som är 19 år eller yngre betalar endast 60 kr per biljett. Alltid.

 

Så här ansöker du om bidrag till publikbussar 

För att fler än bara Umeåbor ska kunna se våra operaföreställningar, finns möjligheten att söka bussbidrag för till exempel skolor, föreningsaktiva eller arrangörer - läs mer 


Besöker du oss för första gången kan du köpa en prova på-biljett! 

Skulle du mot all förmodan inte uppskatta besöket hos oss får du pengarna tillbaka. Läs mer om erbjudandet längre ner på sidan. 

Konstnärligt team
Dirigent: Dalia Stasevska
Regi: Wilhelm Carlsson                                        
Scenografi/ kostym: Marcus Olson                                              
Ljus- och videodesign: Markus Granqvist                        
Maskdesign: Angelica Ekeberg
Kormästare: Lotta Kuisma 

Medverkande
Magdalena Risberg:
Räven Skarpöra
Jakob Högström: Skogsvaktaren
Susanna Levonen: Skogsvaktarens fru, Hackspetten
Eva Lestander: Ugglan, Höna
Matilda Paulsson: Rävhannen
Veronica Janunger: Syrsan, Nötskrikan, Höna
Anders Lundström: Myggan, Tuppen
Sabina Bisholt: Hunden, Gräshoppan
Staffan Liljas: Grävling
Sonja Marklund: Höna
Kristina Sturk: Höna

NorrlandsOperans Symfoniorkester
NorrlandsOperans barnkör

Symbolbild
Foto: Alexandra A. Ellis
Styling: Anna Eliasson på NorrlandsOperan
Modell: Maria Talyzina
Kläder: Maria har på sig en Acnetröja från Kii och sina egna jeans

Följ förvandlingen på Instagram. #YESräven @norrlandsoperan


Säg YES! till oss utan att riskera en krona!

Genom vårt prova-på-erbjudande får du som besöker oss för första gången pengarna tillbaka om du skulle känna att vi inte levde upp till dina förväntningar. 

Erbjudandet fungerar som en nöjdhetsgaranti för våra evenemang, och gäller fr.o.m. 10 december 2015.


Så går det till
Du köper en biljett hos oss eller på nätet. Blir du sen inte nöjd med ditt besök så kommer du till vårt biljettkontor för att få pengarna tillbaka. 

Om du vill ge bort en biljett i julklapp eller present till en förstagångsbesökare så behöver du vända dig direkt till vårt biljettkontor – via telefon, e-post eller besök. På så sätt kan vi lägga in besökarens namn på biljetten vilket är nödvändigt för att personen ska kunna få pengarna tillbaka. 

Hoppas vi ses snart!
 

Det finstilta
Prova på-biljetten gäller evenemang på NorrlandsOperan, dock ej gästspel. Fråga i biljettkontoret innan köp om du är osäker. 

Förstagångsbesökare som inte är nöjda kan få sina pengar tillbaka senast en vecka efter besökt evenemang. 

Det är nödvändigt att du som reklamerar ditt besök hos oss kommer in personligen till vårt biljettkontor och lämnar in din biljett för att få pengarna tillbaka. 

Vi vill gärna veta vad som inte kändes bra med besöket och därför ber vi dig beskriva det skriftligt när du begär pengarna tillbaka. 

Vill du ge bort en prova på biljett i present till en förstagångsbesökare kan du inte köpa biljetten på nätet. Kontakta istället biljettkontoret direkt – telefon, e-post eller besök – så löser vi det.  

 

Giltighet:
Erbjudandet om prova-på-biljett gäller fr.o.m. 10 december 2015.