Skaparpriset 2014

Evenemang 17.1

Köp

Nu samlas vi för att sammanställa året, hylla och inspireras av de som skapat 2013. Vi styr upp ett kalas med inslag av ryggdunk, hurrarop och artister som Polka dot Slim, The Holys, Honungsvägen, Håll Det Äkta, South & Maine, DJs som Edith och Queercat, m.m. osv, ni fattar, det blir en brakfest helt enkelt!

Umeå Skaparpris är ett pris, men även en fest! En fest där vi trycker in musiker, författare, filmare, spelutvecklare, designers och annat löst folk. Och skakar om.

En fest där man får se vad andra har skapat. Och inspireras. En fest där man får träffa andra som skapar. Och dunka rygg. En fest där de som gjort något speciellt prisas. Prisas på grund av kreativitet, utförande och upplevelse, inte ekonomiskt resultat eller spridning.

En fest där vi delar ut stipendier till skapare. För att de ska skapa mer.

Det är Umeå Skaparpris.

Skapandet är en mänsklig drivkraft. Att uttrycka vad du tycker och känner. Att påverka, förändra, och lämna märken i historien. Att tillföra samhället något nytt. Att dela med sig, och att få något tillbaka. Skapandet görs i många sammanhang. Din hobby. En förening. Som frilansare. Som anställd. Hur ramarna än ser ut är grunden din skapande kraft. Den rasar och driver dig framåt.

Umeå har en stark skapande kultur. Många små fristående aktörer ger oss en fri, bred och dynamisk stad. Men vi möts för sällan, vi vet inte vilka vi är. Vi har för få mötesplatser för samarbeten och inspiration. Vi vill göra just en sådan mötesplats, och vi vill lyfta upp och tacka de som skapar.

Läs mer om Umeå Skaparpris här.