Art´s Birthday

Konsert 17.1

Köp

Art´s Birthday

Gå igenom förråd, gamla lådor och se om du har kvar dina gamla favoritkassetter. Ta med dem hit så får vi höra hur Umeå låter! Det blir också konstmusik, konserter, film och födelsedagstårta. Det är Art´s Birthday!

Den 17 januari 1963 deklarerade den franske Fluxus-konstnären Robert Filliou att konsten föddes en miljon år tidigare när någon tappade en svamp i en hink med vatten. På så sätt blev den 17 januari Konstens födelsedag eller Art's Birthday som vi väljer att kalla det. Detta vill vi fira med er i NorrlandsOperans bar och i Vita Kuben. Det blir en kväll fylld av konstmusik, konserter, film och födelsedagstårta.

Art´s Birthday – i samarbete med RANKBiljett 100 kr inkl garderob.
Biljetter säljes även i entrén.

Lämna in ett kassettband i vår kassettglob och delta i ett av konstverken!

kassettglob

En av artisterna på kalaset är Düsseldorf By Night som mixar ny musik från upphittade och inlämnade kassettband. Lämna in ett av dina – vilket som helst bara det fungerar – i vårt biljettkontor innan konserten på lördag så deltar du i konstverket!

Om du vill ha tillbaka din kassett efter festen så märk den med dina kontaktuppgifter så vi kan nå dig.
Läs mer om Düsseldorf By Night längre ner på sidan.


På evenemangssidan på Facebook
hittar du det senaste om
Art´s Birthday!


PROGRAM:
19.00 Dörrarna öppnas!
20.00 Elsy & the Needle (Syntjuntan)

Elsy & The Needle kramar fram en mix av brutal, stökig och vacker musik med sydda syntar, datorer och mjuka motstånd. Kärntruppen just nu består av Lise-Lotte Norelius och Ann Rosén men de framträder också som trio, då under namnet Syntjuntan, tillsammans med Ida Lundén och ibland i utökat format med inbjudna konstnärer, tonsättare musiker m.fl.

Missa inte Syntjuntas workshop
samma dag, kl 13-16

21.30 KVIEN & SOMMER
Ett nytt norskt samarbete mellan Mari Kvien Brunvoll och Espen Sommer Eide i vilket de blandar ljud från så skilda genrer som hiphop till medeltida marscher. Deras ovanliga kombination av instrument består bland annat av en analog trummaskin från 80-talet, hurdy gurdy, gitarrer och säckpipa vilket resulterar i en platslös och tidslös ljudbild. Detta är deras andra konsert.

Mari Kvien Brunvoll, kommer från jazzscenen där hon med sin fängslande röst sjunger både jazz, elektronisk pop och akustisk blues. Espen Sommer Eide har sina rötter i electronicamusik i projekten Alog och Phonophani. Han arbetar även som konstnär ofta i projekt med anknytning till Barents och de norra delarna av Norge.

DbN Düsseldorf By Night mixar ny musik från upphittade kassettband.

23.00 Düsseldorf by night
Düsseldorf by Night (DbN) använder gamla upphittade kassettband som utgångspunkt för sin musik. Kassettbanden samplas, processas och manipuleras och obskyra rytmer och ljudlandskap växer fram genom live-improvisation. De kassettband som används samlas in från just den stad eller plats där konserten sker. Den platsspecifika utgångspunkten i kombination med publikinteraktion och live-improvisation gör varje konsert unik.
Lämna in ett eget kassettband i vårt biljettkontor innan 14 januari så är du med i konstverket!


Vita Kuben_film
Hela kvällen 19.00–24.00 visas filmen In the Talland house av Clarissa Siimes och Malin Malte Laggren i Vita Kuben.

I skydd av sköra pappersväggar hänger sig två karaktärer tillsammans åt det fria görandet, de tecknar upp sina egna livsvillkor och dansar till ljudet av sina linjer. I deras egna rum används teckningen som kropp, som rörelse, som ljud, som språk och som plats att befinna sig i. Men bland vardagliga händelser och omsorgsfulla detaljer river en svärta som hotar om förstörelse.

Clarissa Siimes avslutade kandidatexamen vid konsthögskolan i Umeå i våras. Hon har ställt ut lokalt och internationellt bla på Dunkers kulturhus och i Berlin. Malin Malte Laggren är trädgårdsmästarstudent och allkonstnär.

In the Talland house, video, 16:40 min